Védjük a hallásunk szilveszter éjjelén!

Sokan töltik a szabadban az év utolsó éjszakáját, hogy bulizással és tűzijátékkal búcsúztassák az óévet, és köszöntsék az újat.

A nyüzsgő kavalkádban nem árt óvni a hallásunkat, hogy ne fülcsengéssel vagy hallásromlással kezdjük az újévet.

Védjük a hallásunk a nagy zajtól profi füldugókkal

A szilveszteri bulizás során aligha kerülhetjük el a nagy zajt, váratlanul eldurranthatnak egy petárdát a közelünkben, vagy kiabálhatnak mellettünk. A legnagyobb zajforrás ilyenkor a tűzijáték, mely könnyen eléri a 120 dB-es hangerőt, ami jócskán túllépi a biztonságos 85 dB-es szintet. A 120 dB olyan erős, mintha fegyvert sütnének el mellettünk, és komoly halláskárosodást is okozhat. Ha nem tudunk a zajtól biztonságos távolságra állni, mindenképpen érdemes megóvni a hallásunkat.

Fotó: 123rf.com

A legegyszerűbb füldugók ugyan letompítják a zajt körülöttünk, de egyúttal a mulatság élményét is elrontják, elszigeteltségérzést okoznak, mintha a buli kellős közepén víz alá merültünk volna. Nem csak a zajt halljuk kevésbé, hanem minden mást is, amit élvezni szeretnénk, a zenét és a beszélgetéseket is. Tökéletes hangélményt nyújt azonban az Alpine Party Plug füldugó, ami úgy védi a hallásunkat, hogy közben minden, ami számít, hallható marad, nem zavarja meg sem a zenei élményt, sem a kommunikációt. Megvédi a fülünket a káros zajoktól, megelőzi a fülcsengést, kényelmes, tökéletesen illeszkedik a hallójáratba, higiénikus, antiallergén, és nem okoz fülirritációt. Természetesen ne feledkezzünk meg a legkisebbek hallásvédelméről se. A gyerekek hallása még érzékenyebb a zajokra, a hallásvédelem esetükben nem csak javasolt, hanem egyenesen kötelező. Számukra az Alpine Muffy fültok és az Alpine Pluggies Kids javasolt, előbbi 3 éves korig, utóbbi 3-12 évesek számára.

Fotó: 123rf.com

Vigyázzunk a hallókészülékünkre

A hideg, szeles, nyirkos időjárás nem barátja a hallókészüléknek, érdemes sapkával vagy fülmuffal védeni, ha a szabadban tartózkodunk. A nagy zajban fontos a jó beállítás, ez ügyben kérjük szakember segítségét. A nagy hangerejű tűzijáték során fontolóra vehetjük, hogy a készülék helyett inkább hallásvédőt viseljünk.

A fülünket nem csak a zajtól, hanem a hidegtől is védeni kell, sokkal hajlamosabbak vagyunk ilyenkor a vírusos és bakteriális fertőzésekre, mely könnyen ráhúzódhat a fülünkre is. Ezért szilveszterkor, ha szabadtéri programot választunk, egyaránt gondoskodjunk a fülünk és a hallásunk védelméről. Tartsuk meg jó hallásunkat az új esztendőre.

Olvasd el ezt is!

Új pirotechnológiai eljárás az állatbarátok számára: itt a kutyabarát csendes tűzijáték!

Forrás: Minden, ami hallás