Több házimunka = több szex

Kiéhezett Urak! Már tudományosan alátámasztott, hogy megéri kötényt kötni, seprűt vagy fakanalat ragadni!

Azok a férfiak, akik több házimunkát végeznek, többet is szexelnek, sőt, a nők esetében is hasonló a helyzet. Egy 7000 házaspár részvételével végzett amerikai kutatás szerint azok a párok, akik keményen dolgoznak nappal, éjszaka is számíthatnak a némi ,,bevetésre".

Az adatok szerint azok a párok, akik sok időt töltenek munkahelyi és otthoni feladataikkal, nem hanyagolják el szexuális életüket sem. A Journal of Family Issues című lapban megjelent kutatási anyag szerint, a kemény munka tehát nem feltétlenül válik a szerelmi élet kárára. ,,Bár a modern élet meglehetősen leköti az embereket, sokan mégis képesek megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet között" – nyilatkozta Constance Gager, a Montclair Állami Egyetem munkatársa.

wa6bymt91

A kutatási adatok szerint egy átlagos házaspár évi 82,7-szer él szexuális életet, ami heti 1,6 alkalmat jelent. Persze a kor és más tényezők komolyan befolyásolhatják ezt a számot. A kisebb gyermekek szülei például ritkábban, a nagyobb gyermekek szülei pedig gyakrabban szeretkeztek.

A nők átlagosan heti 41,8 órát töltenek házimunkával. Ez majdnem kétszer annyi, mint a férfiak ideje (19,7 óra). A nők így házimunkával együtt összesen 61,5 órát dolgoznak átlagosan hetente, míg a férfiak csak 57,1 órát. Minél több azonban a házimunka, annál több a szex is!

Forrás: