Természetes gyógymódok húgyúti fertőzésre

A húgyúti fertőzés bizony nem egy kellemes élmény – azon felül, hogy károsító hatása van, fájdalmas és kényelmetlen egyaránt lehet. Milyen természetes gyógymódokkal élhetünk?

A húgyúti fertőzést kúrálni kell. Azon felül, hogy jelentős kellemetlenséget okoz és fájdalmas is lehet, igencsak károsító betegség. A húgyhólyaggal és a húgyutakkal kapcsolatos bakteriális fertőzés gyakran vezet a problémához. A húgyúti fertőzés a húgyhólyag körül és a környező területeken korlátozott vizelet áramláshoz vezet – kórokozóval párosulva.

A húgyúti fertőzés természetes módszerei nemcsak költséghatékonyak, de hosszútávon is hasznosak. Minimális mellékhatásaik lehetnek és terápiás tulajdonságokkal rendelkeznek.

Lássuk a legismertebb megoldásokat!

1. Tartsuk hidratáltan a szervezetet!

Nagy mennyiségben fogyasszunk vizet – ez igen hatékony lehet a fertőzések kúrálásában. Egy idő után a méreganyagok és a baktériumok „kiöblítődnek”, a szervezet kitisztul. A vizet érdemes üres gyomorra inni, így növeljük a húgyhólyag kapacitását és elősegítsük a gyógyulást.

2.Használjuk a tőzegáfonyát

A tőzegáfonyából készített gyümölcslevek hosszútávon előnyösek lehetnek. Jelentős terápiás hatása van, az áfonyalé segít kezelni a húgyúti fertőzéseket. Közvetlenül a baktériumokra hat és segít kiöblíteni őket a szervezetből. A vizelés kapacitása szintén nő, vagyis a méreganyagok egyaránt távoznak a testből.

3. Citrom minden formában

Gyógyulást eredményez a citromos megoldás – készítsünk hát belőle levet, nagyon előnyös, mivel nagymértékben segít meggyógyítani a húgyúti fertőzést. Facsarjunk ki egy egész citromot, így egy igen erős gyógyító hatású levet fogunk fogyasztani.

Adhatjuk persze hideg vagy meleg vízhez is: reggel, még evés előtt igyuk meg. A savas összetevők megölik a baktériumokat, egészségesebbé téve a húgyutakat. Jelentős szerepet játszik abban, hogy a kórokozókat „kimossuk” a szervezetből.

shutterstock_49816945

4. Támogatás teával

A tea mindig ajánlatos betegségek esetén – a kamilla és a zöld tea előnyös elsősorban, nyugtató hatással rendelkeznek. Lényegében bármilyen formában fogyaszthatjuk őket terápiás tulajdonságaik miatt – jobb keringést, fokozott immunitást eredményeznek. Teázzunk gyakran, mert javítják állapotunkat és hosszútávon is hatékonyak.

5. Készítsünk mixet szódabikarbónából

Ez az alternatíva nemcsak hatásos, de igazán költséghatékony is a húgyúti fertőzésekkel szemben! A módszer egyszerű: kevés szódabikarbónát keverjünk össze vízzel és igyuk meg a gyógyulás elősegítése érdekében. Átkerül a vizeletbe és csökkenti a fertőzést, mintegy „összegyűjtve” a toxinokat és kiöblítve őket a szervezetből.

Forrás: Adrina – Napidoktor.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.