SOS – Száraz a bőröm

Millió dolog kikezdheti bőröd, megfoszthatja értékes olajaitól. Az eredmény: cserepes ajkak, viszkető bőr, töredezett sarok.

SOS a cserepes ajakra

Igyál sokat, használj párologtatót otthonodban. Kend be méhviasszal az ajkad, használj fényvédő krémet tartalmazó ajakbalzsamot, rúzst és ne nyalogasd az ajkaid.

Extra védelem a kacsóknak

A hideg levegőtől, a gyakori kézmosástól egyre szárazabb lesz a kezed. Extra védelmet nyújt a glicerin alapú hidratáló. Reggel, még otthon és este lefekvés előtt ezzel kend a kezed.

láb

Repedt sarkak ellen

Ez a gyakori, évszaktól függetlenül előforduló gond sok esetben a vízhiányosság következménye. Jót tesz ha éjszakára vazelinnel, vagy kifejezetten száraz bőrre ajánlott testápolóval kened be, nejlonzacskót húzol rá. Hogy még inkább felgyorsítsd a hatást zoknit is húzhatsz a bebugyolált lábadra. Ez hidegben még kellemes is, ám melegben maradj a zacskós megoldásnál. Enyhébb esetekben egy éjszaka elteltével, ám erősen kiszáradt bőrfelületnél három éjszaka után javulást fogsz tapasztalni.

Szappanozd be!

Használj magas olajtartalmú, illatmentes szappant, ha szívesebben kened magad természetes kenceficékkel. Ha száraz a bőröd a glicerint, a lanolint, ásványi olajat tartalmazó szappanok jó választásnak bizonyulhatnak.

Érzékenyeknek!

A retinoidokat tartalmazó krémek tovább irrtálhatják a száraz, érzékeny bőrt.

bőr4

Radírozd simára!

A halott bőrsejtek eltávolítása után bőröd könnyebben szívja fel a hidratáló krémet. Lactic acidot, salycilicet tartalmazó bőrradírral finoman dörzsöld le a bőröd felszínét.

Eső után..

Ahogy kiléptél a fürdőkádból és megtörölköztél használj hidratálót, hogy bőröd megőrizze a nedvességet. A glycerine alapú hidratáló növeleheti a bőr nedvességtartalmát. A baba olaj (ásványi olaj) szintén jó választás, mert megakadályozza, hogy a víz elpárologjon a bőr felszínéről. A nap folyamán többször is használj hidratálót.

Ápold a frizurád

A sampontól és annak túl gyakori használatától hajad veszíthet a nedvességéből. Meleg vízzel, fényvédővel ellátott sampont használj, válassz kondícionálót, hogy hajad megőrizze fényét és puhaságát.

haj39

Kezeld az ekcémát

Az ekcéma gyűjtőfogalom, különféle bőrgyulladások tartoznak bele. Ha télen a bőr kiszárad, az ekcéma felbukkanhat. Fényvédővel ellátott, gyakori, olajos hidratálással megelőzhető a tünet. Izzadás, túlfűtött helyiség kerülendő ekcémára hajlamosoknak.

Mi is a psoriasis?

Többet jelent száraz bőrnél. A száraz levegő, napfény hiánya, a hideg idő előhozhatja. Gyors, langyos zuhany, sok hidratálás, párologtatás segíhet. A fototerápia, ultraviola fény, UVB-sugarakkal csökkenti a bőrsejtek növekedését. Továbbiakról kérdezd bőrgyógyászod!

Forrás: