Meghaltak a drogozó kismamák csecsemői

Meghalt mindkét kábítószerező törökszentmiklósi nő császármetszéssel világra hozott újszülöttje – erősítette meg a családok ismerőse hétfőn az MTI-nek az RTL Klub és a szoljon.hu információit.

A két kisfiút a szolnoki kórházban császármetszéssel hozták világra, majd Budapestre vitték őket a SOTE I. szám Gyermekklinikájára. A hirado.hu még vasárnap este felhívta a kórházat, ahol azt közölték, nem adhatnak tájékoztatást az ügyben.

A két nőt a szolnoki Hetényi Géza Kórház intenzív osztályán ápolják, az RTL Klub információi szerint továbbra is életveszélyes állapotban vannak, gép lélegezteti őket.

Az MTI érdeklődésére a szolnoki Hetényi Géza kórházban személyiségi jogokra hivatkozva nem nyilatkoztak. Szintén elzárkóztak a nyilatkozattól az érintett családok gondozói, valamint a törökszentmiklósi polgármester is.

Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje az MTI-nek hétfőn azt mondta, csupán a médiából értesült a történtekről, hivatalos értesítést nem kapott az újszülöttek állapotáról.

kabitoszer1

Szabó Zoltán, a megyei főkapitányság sajtószóvivője pedig közölte: a rendőrség a nyomozás érdekeire tekintettel a korábbi közleményét nem kívánja kiegészíteni.

A rendőrség múlt pénteken arról adott tájékoztatást, hogy a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy 39 éves helybéli férfit a városban történt kábítószer-fogyasztásokkal és megbetegedésekkel kapcsolatban.

A megyei főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt csütörtök éjszaka és péntek délelőtt.

Ecseki Tímea, a Hetényi kórház ügyeletes orvosa az M1 aktuális csatornának péntek este azt mondta, hogy két várandós nő is hozzájuk került, rajtuk császármetszést is végre kellett hajtani.

 

 

Forrás: Hirado