Körömvirágot a tetkós bőrre

A tetovált fiatalok körében közkedvelt a körömvirág, melynek jótékony hatását mindenki a saját bőrén érezheti.

A kenyérbélvirág néven is ismert növény számos nyavalyára kiváló, ezért nem véletlen, hogy az első a sorban a gyógynövények között. Ha szívesen járjuk a természetet hamar összegyűjthetünk egy csokorra valót, mivel az ország egész területén nő az akár fél méter magasságot elérő növény. A fagyos téltől eltekintve bármikor szedhető, viszont ajánlatos a napsütötte délutánokra időzíteni a gyűjtő utat, mert ilyen időben szedve megnő a gyógyító ereje.

Nem kell begyulladni, ha valamilyen felszíni sérülés ér minket. Ilyen esetben legjobb, ha kéznél van egy kis tubus körömvirágból készült krém. A “csodaszer” könnyen beszerezhető és különböző kiszerelésekben kapható.

Gyógyírt jelent az ekcémára és a nap okozta égésre egyaránt. Vékony rétegben a bőrre kenve rövid idő alatt csillapítja a gyulladást. Remekül gyógyítja a tű okozta sebeket, ennek köszönheti a népszerűségét a frissen tetováltak körében.

Nem csak kívülről, hanem belülről is ápolja a szervezetet. A kutatások eredményei alapján, a körömvirág hatékony segítséget jelent a bélrendszeri panaszok, gyulladások, májmegbetegedések esetén, illetve daganatos betegségek kezelésekor.

A mutatós sárga és narancs színű virága miatt vázába rakva megszépíti a környezetet, viszont teát készítve belőle, nem csak a látványát élvezhetjük, hanem jótékony hatását is. Az epehólyag gyulladására és a görcsök oldására naponta három pohár teát ajánlott elkortyolgatni belőle.

gyogynovenyek25

A hasznos és korántsem mellékes hatások sora még mindig folytatható. Gyakran alkalmazzák fertőtlenítő és gombaölő szerként. Emellett kiváló az arcápolás területén és visszerek kezelésekor. Ha a bőrünk nagy részét szeretnénk ápolni a sokoldalú növénnyel, ajánlatott az ülőfürdő alkalmazása.

A körömvirág tehát mindig jó a háznál, hát még a kiskertben!  A kis növényben nagy erő rejlik, ezért érdemes házunk táján termeszteni. Ettől kezdve a krémet sajátkezüleg készíthetjük el, illetve a frissen leszedett növényből főzött teát minden nap élvezhetjük – és élvezzük is – mivel rendszeresen fogyasztva vértisztító hatása van. Ráadásul nem lesz szükségünk időjósra sem, mert a népi babona szerint, ha reggel hét óra után még zárva találjuk a színes virágot, aznapra eső várható.

Forrás:


Egy válasz