A narancsbőr, avagy a nők rémálma

A divat és különböző trendek által diktált tökéletesség eléréséhez, a mai kor ,,képzelt” nőideálja számára fontos a cellulitisz, az úgynevezett narancsbőr kezelése.

Kontúrfáslizás

A narancsbőr egyik külsőleg alkalmazható kezelési módja a kontúrfáslizás. Az eljárás során mélytengeri iszapba áztatott fáslit tekernek a problémás területek köré, speciális módszerrel. Eredményes a kerület csökkentésében, a narancsbőr csökkentésében, illetve a bőr feszesítésében.

Nagyon eredményes a test méregtelenítésében: a kezelés után még napokig tisztul a szervezet a mérgező anyagoktól. A kozmetikusok általában több alkalmat ajánlanak: a bőr állapotától függően két-három alkalom után már látványos változás látható. A kezelések között egy hét pihentetés javallott!

Kontúrfáslizás aromaterápiával

Ezzel a módszerrel könnyedén megvalósítható, hogy kifejezetten a problémás helyekről tűnjenek el a zsírpárnák. A kezelés során erre a célra fejlesztett aromaolajokkal bedörzsölik a testet, majd speciális kezelőanyagokkal átitatott fáslival, szorosan betekercselik azt. A hideg-meleg impulzusok váltakozásán alapul a hatás.

A test az olajok hatására lehűl, majd a hőérzet egyensúlyozásaképp fokozni kezdi az energiafelhasználást. Ez az energiapótlás a felesleges zsírok elégetésével történik. Az olajok elősegítik az anyagcserét. Természetesen a bőrfelszíni elváltozásnak és a probléma jellegének megfelelő olajakat használnak a kozmetikusok.

A tökéletes végeredmény érdekében ultrahanggal is be lehet vinni a bőrfelszínbe a hatóanyagokat, vagy ún. izomstimulálás segítségével, mely a nyirokrendszer működésére is serkentő hatással van.

narancsbor_kattide6

Ultrahangos kezelés

Ha a narancsbőr mellett a ,,bricsesz”, avagy a lovaglónadrág-szindróma is kialakult a comb két oldalán, a leghatásosabb kezelési módszer az ultrahangos kezelés. Az ultrahangos készülék hősugárzó fejében lévő membrán az elektromos frekvenciát mechanikus rezgéssé alakítja.

Az ultrahang rezgései emberi fül számára érzékelhetetlenek. A kezelt bőrfelület részecskéi átveszik a rezgést, hőt termelnek és a két reakció együtt fejti ki jótékony hatását. A test ultrahangos kezelése során zsírbontó, bőrfeszesítő hatóanyagokkal kenik be a bőrt, így még látványosabb eredményt lehet elérni. Egy-egy ilyen kezelés általában negyed órát vesz igénybe.

A kozmetikusok általában testcsomagolással kombinált eljárást ajánlanak, nem ajánlott viszont szív-, és érrendszeri zavarok előfordulásakor, illetve reumás, daganatos megbetegedéseknél az alkalmazás!

bor_katt13

Karcsúsító csomagolás

Ez a fajta testkezelés a tengeren túlról érkezett, és szintén a narancsbőr eltűntetésében, valamint a test formálásában segít. A kezelés hasonló, mint az aromaterápiás testtekercselés, azzal a különbséggel, hogy melltől bokáig tart a fáslizás bőrbarát fóliával és speciális krémmel kenik be alatta a bőr felületét.

A méregtelenítő folyamatok felgyorsulnak, fokozódik a nyirokrendszer működése, feszesedik a bőr, és a zsírszövetek anyagcseréje is intenzívebbé válik. Közel egy óra hosszát tart egy kezelés, mely időtartam alatt takaróba burkolva pihen a kezelt vendég. Nagyjából tíz kezelést javasolnak a kozmetikusok kétnaponta történő ismétléssel, mely mellé tanácsos méregtelenítő kúrát tartani. Nem ajánlják szív és vérkeringési panaszok, visszér, veseelégtelenség esetén!

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs alkalmazásakor mandzsettákat erősítenek a testre. A mandzsetták egy géphez vannak erősítve, mely levegőt pumpál beléjük, melynek során nyomáshullámok keletkeznek. A hullámok végigfutnak a testen, egészen a derékig. Természetesen szabályozható az erősségük. A kezelések időtartama nagyjából húsz perc, s nagyon jó hatással van a nyirokkeringésre.

Ciklusok

A női szervezet változásait érdemes figyelembe venni egy-egy kúra elkezdésénél. A test kezelését a menstruációt követő második nap után érdemes elkezdeni, és a peteérésig folytatni. Ettől az időponttól a szervezet visszatartja a vizet, és a mérleg nyelve akár 2-3 kilóval is feljebb csúszhat. Természetesen ez a menstruáció elmúltával visszaáll.

Forrás: