Végleges lézeres szőrtelenítés 9 hátulütője

Úgy gondoljuk, a végleges lézeres szőrtelenítés a legjobb megoldás, és többé gondolnunk sem kell a szőrrel? Vannak ennek a műveletnek is hátulütői – nem is kevés.

A hölgyek általában nagyon örülnek a tartós megoldásoknak, ha szőrtelenítésről van szó – a végleges lézeres szőrtelenítés hatásos módszernek bizonyul, melyet egy évtizede sikerrel alkalmaznak a kozmetikai kezelések sorában.

Jól használható az arcon, az állon, a karokon és a test más részein is. Plasztikai sebészek végzik, hatékonyan csökkenti a nem kívánt testszőrzetet, minimális kockázattal. Áldásos hatása hosszú ideig tart. De vajon valóban annyira áldásos? Vannak a lézeres szőrtelenítésnek is hátulütői, amelyekről nem árt tudni. Íme néhány mellékhatás, amelyeket figyelembe kell vennünk:

1. A lézer használata égetéssel, erős hővel jár

A szőr eltávolítása másként nem lehetséges. Egyes pácienseknél mindez égési sérülésekhez vezethet. Gyakrabban fordul elő sötétebb bőrűeknél, a sötét pigmentes bőr ugyanis könnyebben elnyeli a lézert. A legtöbb esetben az égések enyhék, bizonyos esetekben súlyos sérülések is keletkezhetnek.

2. A lézer ún. hiper pigmentációt és hipo pigmentációt okozhat

A hiperpigmentáció a bőr sötétedése, mely a lézeres szőrtelenítés után jelentkezhet. A lézeres kezelés ugyanis serkenti a melanin termelődést, és a napbarnítottsághoz hasonló reakció alakul ki.

A hipopigmentáció ennek ellentettje, amikor a bőr világosabb lesz a lézeres szőrtelenítést követően. A lézer elnyelése ilyen esetekben gátolhatja a melanin termelést, vagyis pigment hiány keletkezhet.

3. Esetleges szemsérülés

A lézeres szőrtelenítés hátrányai közé tartozhat az esetleges szemsérülés – ezért nagyon fontos a szem védelme az eljárás során!

4. A viszketés normális

A viszketés normális mellékhatásnak számít a szőrtelenítés alatt és után.

5. A bőr pirossá válik

A lézeres szőrtelenítést követően a bőr pirossá válik egy pár napig, és a tüszők duzzanata is jellemző.

6. A kezelt területen fájdalom

A kezelt területen fájdalom-, zsibbadás-, bizsergés érzése szintén gyakori lézeres kezelés után, normális mellékhatásnak tekinthető.

7. Hegesedést is okozhat

A lézeres szőrtelenítés hegesedést is okozhat a kezelt területen. Érzékeny bőrön véraláfutás is jelentkezhet. Ezek a mellékhatások a kezelést követő pár napban jelentkeznek, és nem sokkal később elmúlnak.

8. A bőr belilulhat

Igen ritka mellékhatás, hogy a bőr lilássá válik a kezelt területen.

9. Fertőzés is felléphet

Szintén nagyon ritka, de jelentős mellékhatás a fertőzés – nagyon fontos tisztán tartani a kezelt bőrfelületet a szőrtelenítés után, különben könnyen meglehet, hogy csúnya fertőzéssel számolhatunk!

Forrás: https://napidoktor.hu/index