Te tudsz titkot tartani?

Oszd meg egy nővel a titkodat, és biztos, hogy megesküszik, hallgatni fog, mint a sír. Egy kutatás azonban kimutatta, hogy nagyjából fél órával később már valószínűleg eljár a szája.

Kutatók felmérték, hogy a nőkben rendszeresen felülkerekedik a pletykálkodás vágya, és általában 32 percig bírják ki, hogy ne kezdjék el terjeszteni a bizalmas információt.

Attól függően, hogy kiről szólnak a hírek, a férjüknek, anyjuknak, vagy a legjobb barátnőjüknek adják azt tovább elsőként.

rosszkedv

A Simple nevű, angliai gyártású bőrápolási termékcsalád 300 nő bevonásával végzett kutatást. Minden tizedik résztvevő bevallotta, hogy képtelen magában tartani a titkokat, teljesen mindegy, hogy az mennyire személyes vagy bizalmas. 85 százalékuk szeret a befogadó oldalon is állni. Sok nő kockáztatja a bizalom sérülését, közel felük gyakran érzi úgy, hogy kényszeresen fedi fel a titkokat. 13 százalékuk teljesen szándékosan terjeszt el mindenfélét a környezetében.

A Simple szóvivője a következőket mondta: „32 perc az hihetetlenül gyors munka, de a modern világ technikai eszközeinek igénybevételével nagyon rövid idő alatt nagyon sok emberhez juthatnak el a szaftos részletek. Mindannyian estünk már ebbe a hibába, de azért van különbség egy kis terefere és más legféltettebb titkának kitárgyalása között.”

Dr. Christine Bundy, a Manchesteri Egyetem orvosi pszichológia adjunktusa így vélekedett: „A nőknek el kell dönteniük, mit mondanak el, és mit tartanak titokban. Ha azt gondolják, hogy ezzel megbántják a hozzájuk közel állókat, inkább tartsák meg maguknak, különösen, ha személyes jellegű, vagy fontos információról van szó. Mindenkit árultak már el, és nem feltétlenül éri meg az egész a pletykálkodás pillanatnyi izgalmát.”

Forrs: MTI


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.