Szőrtelenítés otthon – a legegyszerűbb megoldásokkal

15 tipp a szőr eltávolítására saját kezűleg!

Lehet szó krémről, gyantáról vagy egyéb eszközről – ha nincs módunk vagy éppen pénzünk szakértő szőrtelenítésre, néhány otthoni módszerrel is megszabadulhatunk a nem kívánatos szőrszálaktól.

A szőrtelenítés szakszerű elvégeztetésére nem mindig van idő és pénz. Nem maradhat azonban elhanyagoltan a lábunk, karunk és a bikinivonalunk, ezért otthoni praktikákkal is készülnünk kell szükség esetén.

Mely módszerekkel oldható meg a szőrtelenítés otthon a legjobban?

1.Hónalj

A hónalj szőrtelenítés otthon egy megfelelő, erre a célra kialakított borotvával a legegyszerűbb. Manapság kaphatunk olyat, amelyet aloe verás vagy shea vajas hidratálócsíkkal láttak el, hogy ezen az igen érzékeny bőrfelületen hatékonyan szőrtelenítsen.

Lézerrel kezelhetjük a sötétebb szőröket – az 5 perces kezelést többször meg lehet ismételni a gyengéd otthoni lézerrel, amelyet ma már könnyedén beszerezhetünk, akár a netről is.

hónalj

Foto:123rf.com

2.Lábak

Ha a szőrtelenítés otthon történik, a csúnya borotvamaradványok elkerülése érdekében hidratáljuk a bőrt megfelelően, borotváláshoz használatos gazdag krémmel, melyben megtaláljuk a fontos olajokat.

Lemondhatunk azonban akár teljesen is a pengéről, és végezhetjük a szőrtelenítést otthon shea vajjal kezelt epiláló krémmel – melyből ma már több márka is kapható.

Mini elektronikus szőrtelenítőt sem árt beszereznünk, amelyet akár a kistáskánkban is magunkkal vihetünk. Használata után azonban ne feledjük hidratálni a bőrt!

Vegyük mindig figyelembe bőrünk érzékenységét, állapotát, s eszerint válasszunk krémet, hidratáló terméket rá.

Foto:123rf.com

3.Bikinivonal

A szőrtelenítés otthon elvégezhető hosszantartó gyanta segítségével – erre a célra drogériákban is vehetünk szőr eltávolító készletet.

A megmaradó szőröket érdemes akkumulátorral működtetett borotvával leszedni. Ilyenkor is nagyon jól tud jönni a hidratáló csíkkal ellátott borotva, s valóban, ahol sok szőrrel kell megküzdenünk, ott igen jól jön az élesebb penge.

4.Arc

Az arcon esetleg fellelhető szőrszálakat is egyszerűen el tudjuk tüntetni, ha a szőrtelenítést otthon végeznénk el: akár 4 hétig is távoltartja a kellemetlen szőröket az érzékeny bőr irritációja nélkül az arcot szőrtelenítő készlet – mely akár a szemöldök erősebb szőrszálaitól is képes megszabadítani minket, ha óvatosan dolgozunk vele.

Megfelelő trimmerrel és csipesszel szintén dolgozhatunk a tökéletes eredményen. Tartsuk észben, hogy minél élesebb a csipesz hegye, annál jobban tudunk haladni vele.

Foto:123rf.com

5.Extra gondoskodás

Szerezzünk be otthoni szőrtelenítéshez kímélő termékeket, amelyek megóvnak a fájdalomtól és a bosszankodástól, akár egész nyáron. Rendelkezésünkre állnak szérumok és törlőkendők, melyek hámlasztó összetevőket tartalmaznak, például szalicilsavat. Ha egy benőtt szőr előbukkan, gyorsan távolítsuk el hegyes csipesz segítségével.

Szőrtelenítés előtt nem árt alkalmazni a bőrfelületet átmenetileg kissé elzsibbasztó szert!

Hiába ápoljuk bőrünket alaposan és rendszeresen, a szőrbenövést sokszor nem tudjuk megakadályozni – de ha tudjuk a módját, tehetünk ellene! Olvasd el négy tippünket!

4 tipp szőrbenövés ellen!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.