4 tipp szőrbenövés ellen!

Hiába ápoljuk bőrünket alaposan és rendszeresen, a szőrbenövést sokszor nem tudjuk megakadályozni – de ha tudjuk a módját, tehetünk ellene! Olvasd el négy tippünket!

Manapság rengeteg tisztálkodási- bőrápolási termék áll rendelkezésünkre, melyekkel bőrünket makulátlanná és egészségessé varázsolhatjuk – a benőtt szőr ellen azonban olykor nem tudunk mit tenni. Bosszantó és zavaró probléma, mely gyulladást is okozhat. Van rá megoldás – az alábbi tippek egyike biztosan segít nekünk!

Csak úgy ragyogsz! – a mondat, amit minden várandós kismama szeretne hallani, még akkor is, ha a hónapok előrehaladtával nemcsak a pocak mérete nő, hanem egyre több gondot okoznak a különböző bőrproblémák is. 

Pattanások, striák, szőrösödés – bőrproblémák kezelése terhesség alatt

1. Bőrradírozzunk szőrtelenítés előtt!

A bőrradírozás hatékony a szőr benövés ellen. Minél vastagabb ugyanis az elhalt bőrréteg, annál nehezebb a szőrnek kitörni alóla és egyenesen nőni.

Ha rendszeresen leradírozzuk az elhalt sejteket, a szőrszálak normális növekedését megkönnyítjük. Számos bőrradírból válogathatunk a drogériákban – ilyen hatású terméket azonban úgy is előállíthatunk, hogy egy maréknyi kóser sót adunk a kedvenc tusfürdőnkhöz és ezt használjuk bőrradírként szőrtelenítés, borotválás, gyantázás előtt.

Fotó: 123rf.com


2. Lágyítsunk olajokkal!

Okos tipp benőtt szőrszálak ellen, ha borotválás, szőr eltávolítás előtt bekenjünk a szőrtelenítendő bőrfelületet olajjal – hagyjuk a bőrön állni 10 percig. Ez lágyítja a bőrt, hajlékonyabbá is teszi, így kevésbé valószínű, hogy a szőrszálak „beragadnak”, vagy száraz felületeket hagy maga után a szőrtelenítés. A borotválkozó krém is puhítja a bőrt, de nem annyira, mint az olaj.

3. Állítsuk meg a fertőzést, mielőtt elkezdődne!

A benőtt szőr vörösessé és gyulladttá válik, köszönhetően a bakteriális fertőzésnek a bőr alatt. Anti-bakteriális összetevők használatával segíthetünk a problémán: testápolónkba teafa olajat vagy levendula olajat csöppentsünk, és ezzel kezeljük a bőrt a szőrtelenítést követően. Alkohol-tartalmú termékeket ne használjunk! Ezek kiszárítják, irritálják a bőrt, begyullad tőlük, ami csak még tovább rontja a helyzetet.

Napjainkban a szinte teljesen szőrtelen nő test az ideális. De mi lehet az oka annak, hogy egyes nők sokkal szőrösebbek, mint társaik? Tudta, hogy a szőrösödés mértékét osztályozni szokták?

Miért szőrösödnek a nők? – férfihormon és osztályzás

4. Lézerrel szőrtelenítsünk!

Az egyetlen garantáltan jó módszer megelőzésképpen a szőr benövés, a benőtt szőr gyulladás ellen, ha lézeres szőrtelenítésen veszünk részt. Átmeneti megoldás persze ez is, de érdemes olyan szakemberhez fordulni, aki valóban szakszerűen végzi a szőr eltávolítását. A teljes szőrtelenítés egyes területeken – így a karokon és a bikinivonalon – nagyjából 6 alkalmat igényel, de ez személyenként változó – és természetesen minden alkalommal pénzbe kerül.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.