Önnek hány kilométer van a lábában?

Számos tanulmány igazolja, hogy azok, akik minden nap végeznek valamilyen testmozgást, általában hosszabb ideig élnek. Az egészségmegőrzés érdekében muszáj megtalálnunk az egyensúlyt a rohanós hétköznapokban, hiszen mindez a testi-lelki harmónia alapja.

A megfelelő étrend mellett az egyik leghatékonyabb módja az egészségmegőrzésnek a friss levegőn töltött idő. Ha a megerőltető futás nem is mindenki kedvence, a séta nagyon jó alternatíva lehet.

Ugye megdöbbentően hangzik, hogy életünk során több, mint 120 000 km-t teszünk meg gyalog? Azaz nagyjából háromszor megkerüljük a Földet.

 

Már a rendszeres, élénk séta is csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát

 

 

Miért jó gyalogolni?

Ahogy a bölcs Hippokratész mondta: „A séta az ember legjobb gyógyszere.” Napi 15-20 perc rendszeres gyaloglás nem megterhelő, azonban elegendő gondoskodás szervezetünk számára. Már egy kis intenzitású mozgás is ideális szintre hozza a vérnyomást, serkenti a vérkeringést, segít megelőzni a cukorbetegséget, csökkenti a koleszterinszintet – ami jelentősen hozzájárul a szív egészségéhez. A séta által javul tüdőkapacitásunk, így több oxigén jut az izmokba és létfontosságú szervek számára. A mentális eredményeink is fokozhatóak a rendszeres mozgással, hiszen a séta egyik legnagyobb előnye, hogy oxigént pumpálunk közben az agynak, mellyel javul problémamegoldó képességünk, mindez remek hatással van lelki egészségünkre, valamint kreativitásunkra. A séta csökkenti a depressziót, javítja az esti alvás minőségét és még a látást is élesíti. A rendszeres gyaloglás erősíti és tónusosabbá teszi az izmokat, jót tesz az emésztésnek és a csontoknak, valamint segít az ízületi gyulladások leküzdésében. A BMC Public Health kutatásából kiderült, hogy a kutyatartók és a tengerparton élők naponta kb 2500 lépéssel többet tesznek meg, mint mások. Azok, akik valóban napi szinten rá vannak kényszerítve, hogy kimenjenek kedvencükkel, teljesítik az ajánlott napi mozgásmennyiséget és motiváltabbak a fizikai aktivitásokra is.

kene_a-csoki_setaljunk_es_elmulik

Foto:pixabay.com

Mi kell a lábnak?

 

 

A séta fontossága egészségünk megőrzése szempontjából ezek után nem is kérdés, azonban tartásunkat és testünk statikáját nagyban meghatározza az, hogy milyen a talpunk állapota. Egy kényelmes lábbeli gondoskodik a megfelelő alátámasztásról és arról, hogy testünk séta közben is egyensúlyban legyen. Kárpáti Zoltán a Batz tulajdonosa tudja, mi kell a lábnak. „A márkanév a fejekben a kényelmi lábbelik piacán, jelenleg egy külön kategóriát képvisel. A papucsok a kényelem és a komfort mellett a tartósságról is szólnak, és arról, hogy különböző igényű vásárlóknak is tudjunk megfelelő, a dolgos hétköznapokat, a mindennapokat megkönnyítő papucsokat, anatómiai kialakítású cipőket kínálni. ” – mondta az ügyvezető igazgató. A „tudomány a kényelem mögött” szlogen nemcsak a papucsok és a cipők, hanem az egyedi talpbetét vonatkozásában is értelmet nyert.

Sétával megelőzheti a COPD súlyosbodását

Egyedülálló technológia a talpbetét hátterében

A Batz egyedi számítógépes talpfelmérő állomásai, valamint saját fejlesztésű szoftvere segítségével, eddig közel 100 ezer jelentkező kapott lába állapotáról reális képet. A kényelmi lábbelik gyártása mellett azért is bővült 2015-ben az egyedi talpbetét üzletággal, mert a cég felismerte, hogy minden láb más és más anatómiai alátámasztást igényel.

Járás közben fontos, hogy lábfejünk 26 piciny csontja ideális pozícióban legyen, ami az egészséges testtartáshoz és a mindennapi komforthoz elengedhetetlenül szükséges. A lábunkhoz tervezett egyedi talpbetét egy igen fontos lépés az egészség felé, hiszen egy jól megválasztott cipő és egy egyedi talpbetét jelentősen megkönnyítheti a mindennapokat.

Foto:Batz

Érdekes statisztika, hogy a magyar emberek 90 %-ának harántsüllyedése, vagy lúdtalpa van, amivel sokan nem is foglalkoznak addig, amíg nem okoz fájdalmat, egészségügyi problémát vagy komoly elváltozást. Megelőzés jelleggel is érdemes egyedi talpbetétet készíttetni, hogy megakadályozzuk és lelassítsuk a talp és tartásbeli problémák kialakulását.

A Batz egyedi talpbetét image videója éppen a napokban készült el, hogy még több emberhez eljuthasson a magyar gyártó innovatív fejlesztése: https://www.youtube.com/watch?v=SqCS9AAXXG4

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.