Szeresd aki vagy – Milyen az arcformád?

Születésünktől fogva van néhány adottság, amivel nincs mit kezdeni – örülni kell neki. Ilyen a bőrünk színe, a magasságunk, a habitusunk és az ízlésünk.

Alapvetően ezek a dolgok, nem változnak sokat. Van néhány olyan terület, amivel már enyhe alakítás vagy nagyon sok munkával, ha a jellemünkről van szó, vagy nagyon sok pénzzel, hogyha az alakunkról beszélünk, elképzelhető. A teste csonkítását senkinek sem ajánlom – még a vérünket és ezzel az énünket megváltoztató beavatkozással járó tetoválást sem – a személyisége csiszolását annál inkább, de most foglalkozzunk olyan területekkel, amiken a mindennapokban is könnyedén alakíthatunk anélkül, hogy véglegesen beavatkoznánk isteni teremtményünkbe.

Nézzünk szembe az arcunkkal.

Keressünk egy hajpántot, vagy sapkát, amivel maradéktalanul hátra tudjuk simítani az arcunkból a hajunkat és ha lehet, a nyakat is szabadon hagyóan összefogni hátul a hajunk. Ne ijedjünk meg a látványtól, ha olyan arc tekint majd ránk, amit nem szoktunk meg és ezért vagy másért nem kellemes.

Valószínűleg csak elszoktunk a letisztult valóságtól, de most legyünk magunkkal megengedőek és hagyjuk másra az ítélkezést és örüljünk adottságainknak, mert a jó hírem az, hogy most az előnyöket fogjuk megvizsgálni, s az mindenkinél létezik! Adjunk időt tehát, ha furcsa is és keressünk egy részletet, ami elsőre megtetszik. Addig ne menjünk tovább, amíg ez nincs meg, majd örüljünk neki! Arcunk formáját a kozmetika tudománya kilenc forma szerint csoportosítja, ahogy az ábra mutatja, amely pontosan megmutatja, hogyan lehet kiemelni a szemet és szájat, mint a tekintet két pillérét.

Foto:123rf.com

Válasszunk egy olyan helyet, lehetőleg természetes fénnyel szemben, ahova ha leülünk, s tükröt helyezünk az arcunkkal szemben, könnyedén megvizsgálhatjuk magunkat. Kik is vagyunk valójában?

Az öregedés elkerülhetetlen, természetes folyamat, melynek bizony látható jelei vannak az arcunkon is. Az idő előrehaladtával nem csak a bőr változik meg, de átalakul a zsírszövet mennyisége és a csontok szerkezete is – ezek pedig mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az üde, fiatalos külső idővel átalakul.

Hogy hat nyomot arcunkon az idő múlása?

Praktikus tanácsok


Szemből érjen a fény, hogy az árnyékok ne zavarjanak be a vizsgálódásunkba.

Az arcunk felragyogtatására használjunk kétféle, az arcbőrünk színétől világosabb és az arcbőrünk színétől sötétebb alapozót vagy korrektort, otthon próbáljuk ki magunkon a fent vázolt lehetőségeket

Egy finoman hangolt arc a fentiek alapján, nem erőltetett és kimaszkírozott, csak nyitott és a saját értékeinket kiemelő lehetőség marad, ha megtanuljuk jól használni és természetesen kialakítani vele az arcunkat. Pár évet és jó pár óra alvás hiányát lehet lefaragni az ecsetvonásokkal – próbálják ki!

arcapolas

Foto:123rf.com

 

Ha belepillantunk a tükörbe, a legritkább esetben vizsgáljuk meg, milyen forma, arcforma kínál alapot az ott elhelyezkedő érzékszerveinknek, szerveinknek. A szemünk ragyogása, gyakrabban a karikák alatta és a ráncok körülötte sokkal jobban lekötik a figyelmünk, mint kellene.

A szemöldökünk formája és a szánk pirossága, szárazsága vagy az orrunk mérete – ad okot számtalan aggódásra – ami másodlagosan szembe ötlik. Most mégis azt kérem, haladjunk tovább és vizsgáljuk meg, milyen formájú az arcunk, s azon milyen arányokkal szerepelnek a szerveink. Érdemes olyan nyugodt pillanatot választani, amikor ketten lehetünk önmagunkkal vagy meghitt közelségben egy barátnővel, akivel együtt játszhatjuk ezt a kis elemzést.

 

Forrás: Csak a Nőknek


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.