Szépüljünk uborkapakolással!

Szinte nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy az uborka jótékony hatással van a bőrre. De ha mégis valaki kételkedne, akkor a friss természetes uborkalé bőrszépítő hatásáról mindenki meggyőződhet, ha rendszeresen alkalmazza arcpakolásokban.

Minden korosztálynak ajánlható. A fiatalok bőrét még üdébbé teszi, a középkórúak ráncosodását késleltetheti, az idősebbek fáradt bőrét simíthatja, szinte visszafiatalítja.

Két evőkanál uborkalét keverjünk össze két evőkanál tejszínnel vagy tejjel. A tejszínes uborkalébe mártsunk vattalapokat és helyezzük a letisztított arc-és nyakbőrre. Amíg a pakolás fent van, pihenjük le és relaxáljunk. A pakolást 15-20 percig hagyjuk a bőrön, aztán langyos, majd hideg vízzel mossuk le, utána használjuk a szokásos krémünket. Az uborka lágy belsejét az arc, a nyak és a dekoltázs masszírozásra is felhasználhatjuk, amelyet körkörös mozdulatokkal végzünk.

A fejbőr is igényli a vitaminos pakolást. Hajnövekedést elősegítő, hajhagymát tápláló pakolást készíthetünk uborkalével: két evőkanál uborkalevet, két tojássárgáját, 1 evőkanál ricinusolaj, 1 kávéskanál mézet keverjünk össze és kenjük be ezzel a masszával a fejbőrt. A pakolást 30-60 percig hagyjuk fent, aztán csalánsamponnal mossunk hajat.
Nagy hatású pakolást készíthetünk uborka- és sárgarépa reszelékből, amelybe belekeverünk egy evőkanál tejszínt vagy tejfölt. A kézhátra is kenjük a masszából.

Nem kell mindennap friss uborkát vásárolnunk, hogy mindig legyen otthon kozmetikai célra, elég egyet venni, s ebből naponta csak annyit vágjunk le, amennyi szükséges. A megmaradt részt hűtőszekrényben, vágott felével egy tányérra borítva tárolhatjuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.