Így tisztítsuk az arcbőrünket nyaralás előtt

Mielőtt kitennénk az arcbőrünket a nyári napsütésnek, érdemes egy profi kozmetikai kezeléssel megtisztítani azt.

Különösen ajánlott ez a felkészítés a problémás, pattanásos, esetleg rozáceás bőrnek. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, szépségterapeuta arról beszélt, mit tehetünk az egészséges, szép bőrért nyáron.

Fotó: 123rf.com

Fontos a nyárra felkészítő profi arckezelés

A nyár elején vagy nyaralás előtt beiktatott professzionális kozmetikai arctisztítás nem csak a szépségünk érdekében fontos, de ezért is, hogy a tiszta, felkészített arcbőr jól viselje a napot, a szabad levegőt. A komolyan mitesszeres, pattanásos bőr esetében ugyanis előfordulhat, hogy az aknék begyulladnak, esetleg „besülnek” a nap hatására. Az így keletkező hegek pedig akár tartós nyomokat is hagyhatnak maguk után. A rozáceásoknak ugyancsak kihívást jelenthet a nyár, sokszor a tünetek romlását eredményezheti. Vagyis ha valaki – akár problémás bőrrel – szép, egyenletes arcszínnel, a lehető legkevesebb bőrkárosodással szeretne nyaralni, érdemes idejében ellátogatni a kozmetikushoz.

Az aknés, rozáceás bőr speciális kezelései

Aknés, pattanásos bőr

A gyulladt, pattanásos bőr tisztítását, a mitesszerek eltávolítása olyan alapvető lépés, amely lehetővé teszi, hogy a felpuhított bőrön, a kitáguló pórusokon keresztül megtisztítható legyen a gyulladt, aknés területet. Ha ez megtörtént, célzott kezelések javíthatnak a bőr állapotán. Nagyon hatékony lehet az ózonkezelés, amely baktériumölő és mély fertőtlenítő hatása miatt kiválóan alkalmas a pattanásos bőr, tág pórusú arcbőr, seborrhoeás bőr kezelésére. Megjelenésében leginkább arcszoláriumra emlékeztet az aknelámpa, amely azonban teljesen más elven működik. Fénysugarai kék és piros színűek, mindkét fény hullámhossza az UV-fény tartományán kívül esik. A piros a gyulladást csökkenti, az új sejtek növekedését serkenti, a kék pedig a baktériumok elpusztításáért felel.

Foto123rf.com

Rozáceás bőr

A rozáceás bőr vizsgálatánál gyakran kiderül, hogy a bőrön elszaporodtak a szabad szemmel láthatatlan Dermodex folliculorum nevű atkák. Az atka és az Oleronius bacillus szimbiózisban élnek egymással. A bacillus tulajdonképpen megbújik az atkán-atkában, és egyes kutatások szerint egy általa termelt molekula a rozácea betegség kiváltója – ismerteti Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, szépségterapeuta. – Két lehetőség van tehát a rozácea kezelésére és megelőzésére: vagy a baktériumokat kell elpusztítani vagy az arc bőrén élő atkákat kell visszaszorítani. Ez utóbbiban tud segíteni a speciális kozmetikai kezelés. A kezelés után a felszabadított bőr szövetei több oxigénhez juthatnak, ezáltal kiküszöbölhető lehet a nyári szenzitivitás és a nem kívánt reakciók is. A napozástól még inkább kipirosodó, rozáceás bőrt pedig szintén felkészíthetjük a terhelésre és sokat tehetünk az állapotromlás megelőzéséért is.

Otthoni praktikák: tippek a rozácea eltüntetéséhez

Nyári bőrápoló tanácsok

  • Kerüljük a nyaralás alatt a sminket, kifestve ne menjünk napozni.
  • Ha mégis sminkelünk, a maradványokat alaposan távolítsuk el lefekvés előtt.
  • Használjunk könnyebb, vizesebb arckrémeket, hidratálókat!
  • Napközben érdemes többször is arcpermettel hidratálni a bőrünket!
  • A napfényvédelem akkor is fontos, ha már lebarnultunk. Azért is érdemes rendszeresen magas faktorszámú készítményeket alkalmaznunk, mert az erős sugárzásnak kitett bőrön erőteljesebben látszanak az öregedés nyomai.

Forrás: Dermatica


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.