Így szépül a modern nő

A napokban tartották meg Monacóban az Esztétikai Világkongresszust, ahol az orvosesztétika legújabb trendjeire is fény derült. A résztvevő szakemberek álláspontja szerint az egyénre szabott, kombinált terápiák biztosítják a legideálisabb eredményt, jelenleg pedig a mikrofókuszált ultrahangos-kezelések, a vékonyszálas kontúrterápia, valamint a carboxy- és oxigénterápia a legdivatosabb irányok.

A 13. Esztétikai Világkongresszuson közel 9000 szakember vett részt a világ 120 országból. „A találkozó kiváló alkalom volt arra, hogy megismerjük a legújabb esztétikai lehetőségeket, amelyek a szervezet természetes biológiai folyamataira építenek. Ilyen a mikrofókuszált ultrahangos-kezelés, a vékonyszálas kontúrterápia, valamint a carboxy- és oxigénterápia. Ugyanakkor nekünk, szakembereknek az az álláspontunk, hogy csodakezelés nincs! Mindig az egyénre szabott, kombinált terápiák a leghatásosabbak a bőr fiatalságának megőrzésére – mondta el dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus orvosszakértő.

Idén az egyik legnépszerűbb orvosesztétikai trendnek a mikrofókuszált ultrahangos-kezelések minősülnek. „Az arcfiatalító eljárások közül vitathatatlanul ez a legígéretesebb módszer, amely az arc, a nyak és a dekoltázs bőrének hosszútávú megújulását segíti elő. Az eredmények fantasztikusak: hőalapú technológia segítségével, műtét nélkül, és a saját vonások megőrzésével fiatalíthatjuk bőrünket és érhetünk el lifting-hatást” – árulta el dr. Kriston Renáta. Kiemelte: az esztétikai bőrgyógyászat másik vezető műtétmentes eljárása a vékonyszálas kontúrterápia – itt új típusú fonalakkal és behelyezési technikákkal találkozhatunk idén.

plasztika2

„A kezelés során teljesen felszívódó, bioaktív szálakat juttatunk a bőrbe, amelyek fokozzák a kollagén termelést. Az eljárás előnye, hogy a fonalak hosszának, vastagságának és funkciójának sokszínűsége miatt a kezelés maximálisan egyénre szabható.” A „természetesebb” megoldások kedvelőinek ígéretes megoldást jelent a carboxy- és oxigénterápia, amely bőrfiatalító hatása mellett sikeresen alkalmazható az alakformálásban, a narancsbőr kezelésében, a hajproblémák gyógyításában. A kezelés során széndioxidot juttatnak a bőrbe, amely a vérkeringésre gyakorolt hatása révén segíti a sejtmegújulást és a kollagén termelést. Már egyetlen kezelés után láthatóvá válik az eredmény.

Fontos kiemelni, hogy az orvostudomány már felismerte: a korral nem tudjuk felvenni a harcot pusztán a bőrön keresztül bejuttatott hatóanyagok segítségével. Sokkal fontosabb, hogy ezekkel karöltve, inkább a szervezet belső működését optimalizáljuk, továbbá, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a szépség és egészség között. Az anti-aging orvoslás ezért jött létre: szakítunk a ránctalanság mítoszával, és inkább a valódi életkorhoz illeszkedő megjelenést helyezzük előtérbe” – mondta el a szakértő.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.