A pro-aging az új anti-aging!

Finom ráncok, kevésbé feszes, fakó bőr… Ahogy idősödünk, az öregedés jelei fokozatosan láthatóvá válnak bőrünkön. Az elmúlt évtizedekben a kozmetikai márkák újabb és újabb termékek kifejlesztésével versenyeztek, hogy megállítsák ezt a folyamatot.

Foto: FOREO

Egyszer s mindenkorra megszüntetni az öregedést, mintha ez lenne a legnagyobb büntetés, amit érettebb korban el kell viselünk. Szerencsére ez a szemlélet úgy tűnik, hogy lassan, de változik! Az anti-aging felfogást pedig felváltja a pro-aging irányzat, amely elfogadja az öregedés természetes folyamatait, és arra fókuszál, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a rendelkezésre álló időből. 

 

A szépség ára

Az emberek már az ősidők óta próbálják megőrizni a fiatalságot. Kleopátra tejben fürdött, hogy bőre hosszabb ideig rugalmas maradjon, később pedig rengeteg veszélyes, sőt életveszélyes anyagot is bevetettek a szépség nevében – ólomvegyületek, réz, bogarak, szárított egérfőzet. Mindezt azért, hogy hosszabb ideig megőrizhessük a fiatalos megjelenést, akár az egészség árán is.

Az új generációk azonban máshogy kezdtek tekinteni az öregedésre. A pro-aging arról szól, hogy fogadd el önmagad úgy, ahogy vagy, és élvezd az életet a korodtól függetlenül. A pro-aging célja nem az, hogy fiatalabbnak látszódj, és 20 évesnek nézz ki, amikor nem vagy az, hanem hogy jól érezd magad és életed minden pillanatában önmagad legjobb verziója legyél.

Foto: FOREO

 

A pro-aging mozgalom tehát többről szól, mint bőrápolás; ez egy választható életmód. Arról szól, hogy fogadd el önmagad, szeresd a korod és élvezd mindazt, ami az öregedéssel jár. Ebbe beletartozik a ráncoktól kezdve az ősz hajon át minden.

 

Pro-aging és bőrápolás

A pro-aging nem azt jelenti, hogy mellőzzük a megfelelő bőrápolási rutint. Valójában a szépség-, és bőrápolási termékekben számos fontos és hatékony összetevő van – mint például a retinoidok, a Q10 koenzim, a hialuron sav, a peptidek, stb. amelyek tényleg jót tesznek a bőrnek.

 

Ez a felfogás magába foglalja a bőr non-invazív ápolására szolgáló eszközök alkalmazásának lehetőségét is: ilyen kezelések például a LED-fénnyel és a mikroárammal történő arcápolás. 

 

Pro-aging bőrápolás = önmagad ápolása

A pro-aging bőrápolás leginkább önmagad ápolása. Tehát nem csak arról szól, hogy hogyan nézel ki kívülről, hanem arról is, hogy hogyan érzed magad belülről. Ha odafigyelsz önmagad ápolására, sokkal valószínűbb, hogy a teljes egészségedről is gondoskodsz – mely magában foglalja a mentális és érzelmi egészséget is.

arckrém

Foto:pixabay.com

Egy dolog biztos, ha gondoskodsz magadról, az a külsődön is megmutatkozik. Szóval, ha szeretnéd, hogy magával ragadjon a pro-aging filozófia, kezdj el törődni önmagaddal. Akár próbálj meg egészségesebb szokásokat felvenni és egészségesebb életmódra váltani. A legkönnyebb, ha kiegyensúlyozottan étkezel, mely nem csak az immunrendszeredet serkenti, hanem a bőröd egészségét is. Fedezd fel a wellness, az otthoni spa, a minőségi alvás, a meditáció jótékony hatásait… Mindez elengedhetetlen a testi és lelki egyensúly megteremtéséhez.

 

Felsorolunk néhány dolgot, amit tehetsz, ha a pro-aging mögé állsz:

  • Tanulj meg lassítani az életben
  • Figyelj oda az étrendre – olyan ételeket egyél, amelyek széppé varázsolják a bőrödet
  • Törődj a bőröddel
  • Mozogj
  • Aludj eleget

 

Miért a pro-aging az új anti-aging?

A pro-aging mozgalom egyre nagyobb népszerűségnek örvend több okból is. Először is, mivel az emberek egyre tovább és egészségesebben élnek, sokkal nyitottabbak az öregedési folyamatok elfogadására. Másodszor, a pro-aging filozófia sokkal átfogóbb, mint az anti-aging hozzáállás, mely helyenként szűken lát dolgokat és előítéletekkel teli. A pro-aging az új anti-aging, mert széles látókörűen, realisztikusan és holisztikusan tekint az öregedésre.

A 3 leghatásosabb étel öregedés ellen

Az öregedést nem tudod megállítani… és miért is kellene? Fogadd el úgy az öregedést, mint egy jó dolgot, úgy, hogy próbáld kihozni belőle a legtöbbet. Próbálj ki új dolgokat, utazz, találkozz új emberekkel… Más szóval, éld teljesen az életed!

Forrás: Napidoktor.hu