Gyümölcsöt az arca télen: almát, kiwit, áfonyát!

Télen a csípős hidegben és a sokszor túlfűtött száraz levegőjű irodákban, lakásokban arcbőrünk még jobban igényli a gondoskodást. Legyünk hozzá jók, és keverjünk egy kiváló gyümölcspakolást!

Ha egy csípős, ám napsütéses, tiszta levegőjű téli reggelre gondolunk, akár még jóleső borzongás is végigfuthat az emberen. Jó ilyenkor sétálni, egyre inkább azt érezni, ahogy az arcbőr kipirul, mi pedig szabadon lélegezhetünk.

De vajon az arcbőrünk is ilyen jól érzi-e magát ebben az időszakban, ha a fűtött, sokszor száraz levegőjű irodából, lakásból az utcára lépünk ki?

Mit tehetünk hogy bőrünk a lehető legtovább őrizze rugalmasságát, hogy télen se legyen fénytelen, nyúzott, fáradt? Hogy lehet jól felkészülni a télre?

Fotó: 123rf.com

Talán az egyik legfontosabb tételünk lehet az arcápolásban a hidratálás. A száraz bőr nemcsak, hogy hajlamosabb a ráncosodásra, de berepedezhet, idővel kellemetlen piros, nehezen eltűnő foltok is feltűnhetnek rajta. A hidratálással, azaz folyadék utánpótlással mindezt megakadályozhatjuk. Azonban arra mindenképpen figyeljünk, hogy ebben az időszakban ne vízalapú hidratáló krémet használjunk, hanem válasszunk nehéz, zsíros krémet. Ezek a krémek védik az arcbőrt a kiszáradástól és természetes védelmet nyújtanak más környezeti hatások ellen is.

5 szuper bőrmegújító tipp

Télen nem érdemes túl sokszor bőrradírozással kísérleteznünk, ezt hagyjuk meg a tavasztól őszig tartó időszakra. A leradírozott bőr ugyanis sokkal védtelenebb és érzékenyebben reagál a hidegre, mint gondolnánk. Az esti arclemosásnál az eddig használt  alkoholos lemosókat váltsa fel a krémes állagú változat vagy használjunk arclemosó tejet. Nem árt gondoskodnunk az A, C, E vitaminok utánpótlásáról – amikor hidratáló krémet vásárolunk, keressünk vitamintartalmú krémeket. Végül, de nem utolsó sorban a hideg időszakban fontos szerepe lehet a gyakori arcpakolásnak, amelyeket érdemes főként természetes alapanyagból elkészíteni.

Fotó: 123rf.com

Gyümölcsöt az arca: almát, kiwit, áfonyát!

A ráncmegelőzés egyik kitűnő módszere a hámlasztás. Az otthon, házilag is kivitelezhető hámlasztó eljárásokhoz szükséges kellékeket pedig megtaláljuk a saját spejzunkban vagy a piacon. Lévén, gyümölcsök illetve gyümölcsös pakolások segítenek az elhalt bőrréteg eltüntetéséhez. Nem is gondolnánk, de az egyik leghatékonyabb hámlasztó az alma. Ha egy közepes méretű almát lereszelünk és egy pohár joghurtba keverjük az egyik legkitűnőbb hámlasztó pakolást állítottuk elő. A kencét egyszerűen kenjük az arcunkra, minimum 15 percig hagyjuk rajta. A hámlasztás nem túl kíméletes módja a bőrápolásnak, viszont rendkívül hasznos, és ragyogó, élettel teli bőrt remélhetünk tőle. A hámlasztás – bármilyen gyümölccsel is tesszük – inkább az esti órákra hagyjuk, hogy az arcbőrnek legyen ideje egy éjszaka alatt “kipihenni” magát.

Ugyancsak joghurtba keverhetjük a szintén lereszelt kiwit. Ezt a gyümölcsöt a héj eltávolítása után érdemes úgy felvágni, hogy mag ne maradjon benne. Az apró magok ugyanis allergiás reakciót is kiválthatnak. Reszeljük le, ha nem túl érett a gyümölcs, majd a reszeléket keverjük a joghurthoz és mint az előzőekben 15 percig hagyjuk hatni az arcra felkent pakolást.

Az áfonya gyengéden hámlaszt, inkább magas C-vitamin tartalma miatt lehet hasznos a bőrnek. Vegyünk néhány szem áfonyát, villával törjük össze, majd következzen a joghurt és a pakolás.

Bőrnyugtató és tápláló pakolást készíthetünk túró, méz és kamillatea keverékéből. A túró elég zsíros és tápláló, a méz sok ásványi anyagot és baktériumölő vegyületet tartalmaz, a kamilla pedig fertőtlenít. Ha a pakolás előtt gőzöléssel lazítjuk fel a bőrt, a pórusok kitágulnak, így a hatóanyagok még gyorsabban tudnak felszívódni.

Ez a tartalom is érdekelhet! 

Bőrtípus kisokos- hogy a megfelelő krémeket használjuk

Forrás: Hirado