Bőrtípus kisokos- hogy a megfelelő krémeket használjuk

Mindenki makulátlanul gyönyörű arcbőrről álmodozik, azonban sokaknak nem sikerül elérniük. Ezt pedig csak tetézi az, hogy többféle, eltérő típusú bőr létezik, amelyeknek más és más ápolásra van szüksége.

Ezért érdemes ismerni a különböző bőrtípusok legfőbb jellemzőit, így ugyanis könnyebb meghatározni, hogy mi okozza a problémát, és mit kell tenni ellene.

Mindemellett természetesen az életkor is fontos tényező, ugyanis fiatalabb korban még elegendőek a kisebb kezelések, az érett bőrnek azonban professzionálisabb ápolásra van szüksége.

Ilyenkor már érdemes lehet igénybe venni a Helia-D Kozmetikai Szalon arckezeléseit is, azonban a megfelelő utóápolásról sem szabad megfeledkezni. De miről ismerhetőek fel az egyes bőrtípusok? Lássuk!

Vízhiányos bőr

Kezdjük mindjárt egy kakukktojással: a dehidratált bőr ugyanis nem egy típust, hanem egy állapotot jelöl, hiszen vízhiány bármely típusnál jelentkezhet.

 

bortipus

Foto:123rf.com

 

Bár a “tünetek” nagyban hasonlítanak a száraz bőrre, a kettő azonban mégsem ugyanaz, hiszen még egy alapvetően zsíros bőr is lehet vízhiányos. Az árulkodó jelek a feszülés, az érzékenység, a fakó, viszkető, esetleg hámló bőr. Az ápoláshoz olyan kozmetikumokra van szükség, amelyek vízszármazékokat tartalmaznak, és segítenek optimális szintre emelni a bőr nedvességtartalmát.

Zsíros bőr

A túlzott faggyútermeléssel rendelkező bőr legfőbb ismérve, hogy általában olajosan fénylik, emellett a faggyú eltömíti a pórusokat, mitesszerek és aknék jelentkeznek, hiszen a bőr nem tud megfelelően lélegezni.

Az okai lehetnek életmódbeli tényezők és genetikai jellemzők egyaránt. A legfontosabb a rendszeres és alapos tisztítás, hogy a felesleges faggyút eltávolítsuk. Kerülni kell a nehezen beszívódó, zsíros krémek alkalmazását, és havonta egyszer ajánlott kozmetikus általi arctisztítást is igénybe venni.

Korpás szeborreás bőr

Ha a bőröd korpához hasonló darabkákban hámlik, emellett érdes tapintású, fénytelen és fakó, akkor valószínűleg ebbe a típusba tartozol. Mivel tisztítás után gyakran húzódik, ezért könnyű összekeverni a zsírhiányos száraz bőrrel, noha teljesen másféle ápolást igényel.

A hámlasztás és a gyulladáscsökkentők, valamint a fényvédők használata kulcsfontosságú lesz a bőr állapotának javításához.

Ha ismerjük a bőrtípusunkat, könnyen meg tudjuk állapítani, mennyire sérülékeny a bőrünk, mekkora a rizikónk a bőrrák szempontjából.

Állapítsa meg bőrtípusa alapján, mennyire veszélyezteti a bőrrák

Érzékeny, rozaceás bőr

Az arcbőrben található erek betegsége bőrpírrel, valamint apró gennyes kiütésekkel jelentkezhet, ezt nevezzük rozaceának. Ebben az esetben nyugtató készítményekre van szükség, amelyek csökkentik a pirosságot és az irritációt, de természetesen a fényvédelmet sem szabad elhanyagolni.

Kombinált bőr

A leggyakoribb típus, amire jellemző, hogy a T-vonalban (áll, orr, homlok) zsíros, az egyéb részeken pedig inkább száraz. Az ellentétes jellemzők miatt speciális ápolásra van szüksége: a zsírosabb területeken a túlzott faggyútermelést kell visszaszorítani, a szárazabbakon pedig hidratálásra van szükség.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.