Gyógyító pozitív gondolatok!

Sokszor hallani, hogy a gondolatoknak teremtő erejük van, vagyis nem mindegy, hogy alapvetően pozitív vagy negatív természetű ember vagy. Egy vizsgálat szerint pedig úgy tűnik, hogy ennek az elméletnek valós alapja is van, és aki pozitív dolgokra gondol, fizikailag is jobb állapotba kerülhet.

Ha szép dolgokra gondolva kezdjük a napot – mint például boldog kisbabák, vagy egy csodaszép táj képe – egészségesebbek lehetünk.

A kutatások szerint ugyanis az ilyen gondolatok terápiás, vagyis gyógyító hatásúak lehetnek.

A Dr. Mary Charlson, a Weill Cornell Egyetem Orvosi Karának kutatója által vezetett kutatás 756 beteget vont be, és meglepő eredményekre jutott. A résztvevőket két csoportra osztották, és arra kérték őket, hogy ébredés után gondoljanak pozitív dolgokra. Az egyik csoportnak azonban konkrét képeket is mutattak – babákról édes sapkákban, vagy egy festői napfelkeltéről – amiket fel kellett idézniük, míg a másik csoport bármit elképzelhetett.

Igazolták a meditáció stresszcsökkentő hatását

Az önkénteseknek ezután, ha a napjaik során bármiféle konfliktus elé kerültek, szintén a reggeli gondolataikat kellett felidézniük. Az állapotuk változását egy évig követték nyomon a tudósok, miközben véletlenszerű időközönként felhívták őket telefonon is, hogy érdeklődjenek vajon sikeresen betartják-e az ígérteket.

Foto:wikipedia.com

Dr. Charlson szerint ezek a gondolatok abban is segíthetnek például, amikor valakinek nincs kedve rossz időben elindulni sportolni, hogy rávegye magát a mozgásra. Az eredményekből kiderült, hogy az érrendszeri betegek közül, akik rendszeresen gyakorolták ezt a terápiás módszert, 55 százalék nagyobb fizikai aktivitásról számolt be, szemben a kontrollcsoporttal, akiknek csak a 37 százaléka számolt be ilyen eredményről. A kontrollcsoporttal szemben ők egyébként hetente csaknem 6 kilométerrel többet sétáltak.

“A pozitív hatás valódi változásokat hozott. A betegek így képesek voltak követni a viselkedésüket, ami miatt egészségesebbek lettek” – tette hozzá a kutató.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.