Ezzel a gyakorlattal megszabadulhat a korlátozó gondolataitól, negatív hiedelmeitől

Nem számít, milyen személyes fájdalmas pont miatt érzi tehetetlennek magát – kapcsolatok, rossz közérzet, szorongás -, végül egy olyan, talán gyermekkori élményhez kell visszajutnia, ahol először érezte ezt a traumát.

Összekötni a pontokat a múlt és a jelen között. Ez segíteni fog önnek energetikailag kibogozni a kapcsolatot aközött, amit akkor saját magáról hitt, és aközött, aki most van.

A gyakorlat lényege, hogy a negatív gondolatokat felszínre hozzuk és szembe nézzünk velük. Azonosítson egy korábbi traumádban gyökerező hiedelmet, vizsgálja meg, hogyan épült be a személyes hitrendszerébe, ismerje fel, hogy ez a hiedelem nem igaz, vagyis ez csak egy korlátozó gondolat, és gyakorolja, hogy megszabaduljon tőle. Ez a gyakorlat egyszerű, de erőteljesen hat, ha következetesen csinálja.

Foto:123rf.com

Futtassa végig a következő kérdéseket egyenként, amikor érzelmileg padlón érzi magát. A válaszokat leírhatja egy naplóba, ha szeretné, vagy fejben is válaszolhat rájuk.

  1. Mi történik most?

     2. Hol érzi a testében? Tegye oda a kezét és lélegezzen.

     3. Mikor érzett már korábban valami hasonlót?

     4. Mit döntött el magáról, amikor először érezte ezt?

     5. Mit fog tenni, hogy változtasson az erre az érzésre adott reakcióin?

Tegye az egyik kezét a szívére a másikat a hasára. Hangsúlyozza magában, hogy a múlt a múlté, és ismerje el, hogy mennyire megváltozott azóta. Köszönje meg, hogy hogy a teste megmutatta és elfogadta a negatív érzelmet. Nyissa ki a szemét, és állapítsa meg, hogy végre szabad. 

5 hatásos, a szorongás- és depresszió kezelésére használt módszer

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.