A jókedv igazi védőpajzs!

Ha jó a kedved, ,,megrémülnek” tőled a betegségek, nem fognak rést találni derű-védőpajzsodon, ezért inkább másba fészkelnek majd!

A depressziós emberek viszont szinte vonzzák a bajt: mogorvák kívül, betegek belül, és ez az állapot addig nem is változik, amíg nem tanulnak meg újra mosolyogni. A humorérzék néha többet ér ezer gyógyszernél!

A kórokozók sosem nyugszanak, éjjel-nappal támadnak, a gyenge pontokat keresik, és amint találnak egyet, gondolkodás nélkül beszivárognak testedbe, és ott pedig működésbe is lépnek. A jókedvű emberekkel azonban bajban vannak: egy kiegyensúlyozott, makkegészséges, erős immunrendszerű boldog személyen ,,nem találnak fogást”, s az ilyen célpont mindennek nevezhető, csak gyorsan bevehető prédának nem.

Nem hiába élnek az optimisták tovább! A beteg lélek előbb-utóbb beteggé teszi a testet is! Vigyázz, a szorongás, az állandó stressz veszélyezteti egészségedet! A lelki betegségek gyakrabban bukkannak fel óvodás és kisiskolás korban, kamaszkorban, 35 és 45 éves kor között.

stressz2

Ezek az ún. ,,szorongós periódusok”, amikor új helyzetekhez kell alkalmazkodnunk, és ha ez nem sikerül, belebetegszünk, lestrapálódik a lelkünk, nyomorultul érezzük magunkat. Mit lehet ilyenkor tenni? Minél több pozitív élményre van szükségünk!

Sokat segít, ha megpróbáljuk mindig csak az élet napos oldalát nézni. A pozitív életszemlélet erősíti védekezőrendszerünket, és jól tudjuk, hogy belső erőtartalék nélkül meggyógyulni nem lehet. A legjobb és legegészségesebb doppingszer a sport.

Ha mindig mozgásban vagy, nem érnek utol a bacik, de természetesen ez nem ilyen egyszerű! Tanulj meg örülni a jó dolgoknak, ne azt hajtogasd állandóan, hogy veled mindig csak rossz történik! Ne feledd, hogy a betegségek pesszimista prédákra lesnek!

Ha mégis – valami miatt – huzamosan nagyon magad alatt vagy, és több porcikád is fáj, menj el orvoshoz! A gyógyuláshoz a kezdő lökést a ,,feszült idegszálakat lazító” orvosságok adják meg, ám a pozitív végkifejletig csak akkor juthatsz el, ha lelked is megnyugszik: amint lelked megkönnyebbül, szinte újjászületsz!

Forrs: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.