Manikűr és pedikűr babáknak

Töprengtél már azon, hogyan vágd le a kisbaba vagy a kisgyermek körmeit? A manikűr, pedikűr és a füllyukasztás néha gondot okozhat a szülőknek.

Füllyukasztási tanácsok

Sok szülő szereti, ha kislányukat fülbevaló ékesíti. A legtöbb gyermekorvos viszont azt javasolja, hogy a 3 vagy 4 év alatti kislányoknak ne tegyünk fülbevalót, mert lenyelhetik! Ez a korai ékszerhordás viszont hagyománnyá vált.

Ha úgy döntünk, hogy kilyukasszuk a kislány füleit, várjunk legalább 6 hónapos koráig! Ha a pár hetes gyermek belázasodik a gyulladás miatt, további vizsgálatokra lesz szükség. Kérjük meg az orvost, hogy végezze el a lyukasztást a rendelőben! A legtöbb esetben segíteni fog.

babalab

A bevásárlóközpontokban, az erre a célra berendezett helyeknek meg kell felelniük a higiéniai szabályoknak, de nem biztos, hogy tudnak mit kezdeni egy füllyukasztás előtt álló síró gyermekkel!

Manikűr és pedikűr

Nem könnyű a gyermek körmeit vágni, de ezt jobb ha nem halogatjuk! A baba körmei gyorsan növekednek, és megsértheti magát, ha nem vágjuk le időben! Próbáljuk meg rögtön fürdés után vágni, ilyenkor a körmök puhábbak, vagy amikor a gyermek alszik!

Tompa hegyű ollót használjunk vagy gyermek körömvágót, s ívelten vágjuk a körmöket! Az ujjbegyeket szorítsuk vissza, hogy nehogy a bőrébe vágjunk! Próbáljuk ki a körömreszelőt is, így ritkábban kell a gyermek körmeit vágni!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.