Babafürdetési 1×1

A babaillat nem mindig kellemes, így néha sort kell kerítsünk a fürdetésre.

A fürdetés megkezdése előtt mindent készítsünk oda, amire szükségünk lehet a fürdetés előtt, közben és a fürdetés után. A szoba hőmérsékletének legalább 22 fokos nak kell lennie. Amíg a baba pici, legjobb a fürdető kád. Egyes típusok saját lábbal rendelkeznek, de tehetjük a nagy fürdőkádra barkácsolt pakoló mellé is.

Vetkőztetés előtt tegyük tele először a kádat hideg vízzel, majd ehhez adjuk a melegvizet. A víz hőmérsékletét karunkkal ellenőrizzük. Gyengéden tegyük a babát a fürdővízbe. Karunkkal alátámasztva a fejét és a hátát.

Másik kezünkkel lemossuk a babát, kezdve az arcával, szemétől lefelé haladó mozdulattal. A hajlatokat még a kádba tevés előtt a pakolón olajos vattával töröljük meg, majd a fürdővízzel tisztítsuk meg a ráncokat.

babafurdetes1

Amikor végeztünk a fürdetéssel, emeljük ki a babát a kádból és tegyük bele egy meleg törölközőbe. Megtörlés után hintőport szórjunk a kezünkre, majd finoman simítsuk el a baba bőrén. Hintőpor szórásánál belekerülhet a baba szemébe.

A nagyobb gyermek már élvezi a nagyobb kádban való fürdetést, szívesen fürdik, ha kap néhány színes játékot. Soha ne hagyjuk egyedül a fürdőben, akkor sem, ha már biztonsággal tud ülni. Soha ne hagyjuk magára a megemelt felületen (pakoló, heverő, stb.) a babát. Már a pár hetes baba is le tudja tornázni magát.

Mit készítsünk elő a pakolóra a fürdetéshez:

– Törülköző

– Babafürdető

Babasampon

– Babahintőpor

– Babaolaj

– Vatta

Pelenka

– Popsi kenőcs

– Tiszta ruha

Forrás: