Melyek a jó iskolai hátizsák jellemzői?

Sok szülő dilemmázik a tanév kezdete előtt, hogy milyen iskolatáskát is válasszon a gyermekének. Nem könnyű meghozni a döntést, már csak azért sem, mert a szülői elvárások és a gyermeki vágyak nem mindig találkoznak. Ráadásul olyan széles a táskakínálat, hogy valóban nem egyszerű azt az egyet kiválasztani, amely valóban kényelmes, praktikus, funkcionális és még trendi is. Milyen jellemzővel bír egy jó iskolai hátizsák, iskolatáska? Mutatjuk a válaszokat!

A méret és a kényelem


Az iskolatáska akkor lesz csak kényelmes a gyermekünk számára, ha az jól illeszkedik a hátára, nem lóg rajta, nem feszül, nem rántja el a gyermeket, mert megpakolva olyan nagy, hogy elég azt cipelni. Táskavásárlás előtt vegyünk elő egy mérőszalagot és mérjük meg a gyermek váll – és hátszélességét és a háta hosszát és ezekkel az adatokkal felvértezve érkezzünk meg a táskashopba, mert így biztos, hogy a megfelelő méretet választjuk majd. A kényelmet szolgálják és biztosítják a párnázott váll és mellkas pántok. Eleinte nem könnyen barátkoznak meg a gyerekek a hátizsákok, iskolatáskák eme kiegészítőivel, de amikor megtapasztalják, hogy milyen kényelmes ily módon cipelni azt, már nem is kell őket figyelmeztetni, hogy használják a táska ezen kiegészítő funkcióit.

A táska funkciója

Táskavásárlás előtt jó, ha tudjuk, hogy mire is használja a gyermekünk a táskát. Ez furán hangzik, hiszen mire is használná, mint az iskolai dolgok tárolására. Viszont nem mindegy, hogy a gyermek mennyi időt tölt az iskolában, visz – e magával tízórait, esetlegesen még uzsonnát is, mennyi a napi folyadékigénye, jár – e különórára, különórákra, mert hiszen ezek alapján a táska kialakítása és mérete is változhat. Míg az egyik gyermeknek elegendő egy kisebb méretű hátitáska, addig egy másiknak, egy nagyobbra lehet szüksége, ha nem szeretne egy vagy több plusz táskát is magával cipelni a hétköznapokon. Ennek tükrében a táska anyaga is meghatározó, hiszen elemi, hogy a táska strapabíró legyen.

A védelem mellett, a biztonság is lényeges

Kisebb gyerekeknél tehát elengedhetetlen, hogy olyan hátitáskát válasszunk, amelyek puhák, strapabírók, párnázottak, kényelmes a viseletük. Kisebb gyerekek esetében a biztonság is elsődleges. Ezt szolgálják többek között a fényvisszaverő csíkok a táskán. A sötét, téli estéken vagy akár délután, amikor egyedül bandukolnak haza az iskolából, a szülőnek is megnyugvást hoz, ha tudja, hogy a gyermek hátán egy ilyen táska van. De a zebrán átkelve is sokkal biztonságosabb egy ilyen hátizsákkal közlekedni.

Praktikum és nyugalom

Főleg a kisebb gyerekek, az első osztályos gyerekek esnek pánikba, ha valamit kér tőlük a tanító néni és nem találják meg a táskájukban. A többrekeszes, cipzáras, zsebes táska a legpraktikusabb, de nem csak a kisebbek, hanem a nagyobbak számára is. A gyermek néhány nap alatt megtanulja, hogy mit, hova, melyik rekeszbe pakolt és azt hol keresse. Ráadásul neki is sokkal kényelmesebb, ha nem kell mindig az egyrekeszes táskáját feltúrni, hanem minden eszközének megvan a maga helye. A több zsebes megoldás nem csak a praktikumot szolgálja, hanem a megfelelő súlyeloszlást is, ami nem egy elhanyagolható dolog egy első osztályos gyermek esetében, akinek az első hetekben nagy kihívást jelent egy ekkora teherrel közlekedni.

A praktikumhoz tartozik, hogy a táskát ne csak a vállpántjainál fogva tudja a gyermek tartani, hanem legyen egy fogantyúja is, hiszen nem mindig érez majd késztetést arra, hogy a hátára vegye a táskát, főleg, ha csak egy rövid cipekedésről van szó. Az is lényeges, hogy a táska vízálló legyen, hiszen akár reggel, iskolába menet vagy este hazafelé gyalogolva, eleredhet az eső, így nagyon fontos, hogy ne ázzanak el a dolgai.

A trendi táska és a gyerekek

A gyerekek nem szeretnek lemaradni a kortársaiktól, így szülőként fel kell készülnünk arra, hogy a gyermekünk majd egy trendi táskát néz ki magának. Ezért lényeges, hogy egy olyan helyen vásároljunk, ahol praktikus, kényelmes, minden funkciót betöltő és trendi táskát vásárolhassunk. A CCC webshopban vagy üzletében bizonyára találni fogunk a csemeténknek tetsző darabot. A CCC, a világ 29 országában van jelen, és legfőbb küldetésük, hogy mindenki megtalálja a kedvére való kiegészítőket, például tanévkezdésre, a megfelelő iskolatáskát.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.