Jótékonysági örömúszás fogyatékosoknak és egészségeseknek

Április 7-én rendhagyó, úszóversennyel egybekötött gálát szervez a Mozdulj! Közhasznú Egyesület; fogyatékkal élők és egészségesek mérhetik össze sportteljesítményüket. A délután célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgás és az úszás fontosságára, a helyszínen befolyt összeget pedig az egyesület a Gézengúz Alapítvány gyermekeinek ajánlja fel.

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület munkájában hatalmas szerepe van annak, hogy felhívja a figyelmet a testmozgás fontosságára. Ez az egyik oka annak, hogy április elején egy rendhagyó úszógálát szerveznek, melyre minden korosztályból várják a jelentkezőket, legyen szó egészséges vagy fogyatékossággal élő mozogni vágyóról.

A gálán befolyt pénzösszeget a Gézengúz Alapítvány születésükkor károsodott gyermekek rehabilitációjáért ajánlják fel, így kötve össze a kellemes kikapcsolódást a hasznos, jó üggyel.

„Az esemény több szempontból is rendhagyó lesz: elsősorban nem egy úszóversenyről, hanem egy úszógáláról van szó, ahol nem feltétlenül a győzelem a cél, hanem a közös élmények, egyfajta örömúszás.

A versenyzők négyfős csapatokban, vagy egyénileg is jelentkezhetnek bármilyen korosztályból. A csapatversenyen négy kategóriában lehet nevezni, az egészséges és fogyatékossággal élő résztvevőknek is egyaránt 25 métert kell úsznia.

uszik-001

Nincs megszabva semmilyen úszásnem, tehát mindenki a technikája szerint küzdheti le a távot. A verseny egyik fő célja a figyelemfelkeltés: egyesületünk különösen nagy figyelmet fordít a mozgás fontosságának hangsúlyozására és a sport megszerettetésére.

A verseny fő védnöke Sors Tamás, paralimpiai bajnok úszó, de a Gézengúzos gyerekekkel együtt úszik Tóth Tamás, Becsey János, Csuri Ferenc  paralimpikonjaink, valamin dr. Litavecz Anna paratriatlon szövetségi kapitánya. A családi futamban pedig olyan ismerősökkel találkozhatunk, mint Héder Barna és családja.” – mondta dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke.

Amellett, hogy az egyesület egyik fő feladatának tartja a mozgás és a sportolás fontosságának hangsúlyozását, a gála jótékonysági célú is.

„A délután másik célja a mozgás megszerettetése mellett az, hogy a nevezésekből befolyt összeggel a Gézengúz Alapítvány gyermekeit támogassuk.

Nem véletlen, hogy épp az úszás mellett döntöttünk, hiszen egy részről olyan sportágról van szó, aminek keretein belül nagy tömegeket meg lehet mozgatni korosztályra való tekintet nélkül, ráadásul egészségesek és fogyatékkal élők is csatlakozhatnak a programba.

Emellett a hidroterápiás kezelés a Gézengúz Alapítvány által támogatott, születési rendellenességgel született gyermekek kezelésében meghatározó, így már életük kezdetétől kapcsolatban állnak a vízzel.” – tette hozzá az egyesület titkára Tálos Mónika.

csobban

VERSENYKIÍRÁS

Időpont: 2013. április 7., délután 14.00 óra

Helyszín: Testnevelési Egyetem Uszodája (Budapest, 1123 Alkotás utca 44.)

Nevezési díj: 1000 Ft/fő, a Gézengúz Alapítvány javára

Indulók: 4 fős csapatok (bármilyen sorrendben úszhatnak)

Táv: 100 méter (összesen), 4 x 25 méter, tetszőleges úszásnemben

Nevezhetnek: korhatár nélkül, úszni tudó gyermekek és felnőttek

Az úszóversenyen 3 futamra kerül sor:

Az első futamban: vegyes csapatok indulnak

Ennek az összeállítása: 1 ,,Gézengúz”-os gyermek, vagy fogyatékossággal élő gyermek, (biztonságos úszásukat felnőttek segíthetik), 1 felnőtt, 1 felnőtt profi sportoló, 1 Mozdulj! Egyesületes nevező

A második futam: vicces futam

Karúszóval, matraccal (itt híres emberek, riporterek,színészek indulnak)

A harmadik futam: gyerekek, felnőttek közös futama

2 felnőtt, 1 gyermek: 10 éves korig, 1 gyermek: 10 éves kor felett

Feltétel:

A felnőttek nem lehetnek itt profi sportolók, csak amatőr, úszni szerető felnőttek!

Kiegészítő programjaink:

Szinkronúszó-és vízi mentő bemutató, paralimpiai élménybeszámoló.

Várunk minden úszni tudó, úszni szerető gyermeket, fiatalt és felnőttet, csapatokat és egyéni indulókat egyaránt!

Forrás: