Tudod mi az az orgazmusszakadék? – Lehet, hogy érintett vagy

 Dr. Laurie Mintz a Floridai Egyetem pszichológia professzora felderítette az orgazmusszakadék okait, vagyis azt, hogy a nőknek miért van kevesebb orgazmusuk, mint a férfiaknak? Megoldást is javasol.

Mintz nemet mond a hamis média információka a nők gyönyöréről, és azért küzd, hogy egyformán értékeljük a nők és férfiak legbiztosabb útját az orgazmushoz – számol be a Kiskegyed.hu.

A professzor évente több száz hallgatónak tartja meg az emberi szexualitás pszichológiája című népszerű kurzusát – ő a szerzője a Becoming Cliterate: Why Orgasm Equality Matters – And How to Get It (Miért fontos az orgazmusegyenlőség – és hogyan érd el?) című úttörő és díjnyertes könyvnek, amely megoldásokat kínál arra, hogy a szex egyenlő esélyű találkozás legyen mindkét nem számára.

De mi is az orgazmusszakadék?

Mintz kimondja, hogy a nőknek nemcsak a munkahelyükön kell megbirkózniuk az egyenlőtlenséggel, hanem a hálószobájukban is: a heteroszexuális párkapcsolatokban ugyanis a nőknek általában sokkal kevesebb orgazmusuk van, mint a férfiaknak. Kutatásokat végezve utánajárt az orgazmusszakadék jelenségének, és annak, hogyan lehetne áthidalni a különbségeket. Ez a szakadék már csak azért is méltatlanul furcsa, mert a nők anatómiailag többszörös orgazmusra képesek, de ez a gyakorlatban csak nagyon ritkán valósul meg.

orgazmus

Azt dr. Mintz is elismeri, hogy a jó és egészséges szexuális életnek nem lehet kizárólag az a mértékegysége, hogy pontosan hányszor jutunk el a csúcsra.

“Ugyanakkor az mégsem túl biztató, hogy a heteroszexuális nők az a csoport, akik a legkevésbé tapasztalják meg az orgazmust mind közül” – magyarázza Mintz.

Emellett egy másik kutatásból az is kiderül, hogy míg a nők 40 százaléka önkielégítés közben minden alkalommal eléri az orgazmust, addig csak 6%-uk olyan szerencsés, hogy mindezt férfival való szeretkezés során következik be.

Vajon miért létezik nemek közti orgazmusszakadék a heteró kapcsolatokban?

Mert a pénisz része az egyenletnek. Dr. Mintz nem a férfiasságot hibáztatja az orgazmusszakadékért, és nem is magukat a férfiakat. De ahogy: „az orgazmusszakadék kulturális probléma”. A professzor szerint a gond abban gyökerezik, hogy kulturálisan túl nagy jelentőséget tulajdonítunk a behatolással járó szexnek – ami már a szóhasználatunkon is megmutatkozik: a szexet és a közösülést szinonimaként használjuk, a klitorális stimulációt pedig meghagyjuk az előjáték részeként, azaz valaminek, amin túlesünk a fő műsorszám előtt. Pedig… Az előjáték fő műsorszám is lehetne.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Tudtad? – Ez a 6 dolog megakadályozza, hogy orgazmusod legyen

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.