Több tucat esküvő a társkeresőnek köszönhetően

A három éve működő PárKatton már harminc boldog pár köszönőlevele olvasható – ennél talán nem is kell több a siker bizonyítékaként, hiszen az oldal éppen azért jött létre, hogy akiknek valóban a házasság és a család a legfontosabb, egymásra találhassanak.

A hívő, katolikus értékrendű egyedülállók egymásra találását segítő párKatt.hu 2013. február 14-én indult. Azóta több ezer egyedülálló regisztrált, akiknek harmada teljesen aktív taggá is vált.

2015 júliusában megújult a honlap informatikai rendszere és megjelenése, szolgáltatásai számos funkcióval bővültek. A keresztény emberképen alapuló párTeszt kitöltői értékes támpontot kapnak az ismerkedéshez. Közösségteremtő a chat, a fórum, a különféle színvonalas programok. Szellemileg-lelkileg gazdagítóak a honlapon megjelenő írások.

A honlap működtetéséhez és állandó felügyeletéhez szükséges forrás a tagdíjak jelentik, ami egyben hatékony eszköz is a csak szórakozni vágyók kiszűrésére.  A nehezebb anyagi helyzetben lévőket időről időre előfizetési akciók segítik. A 3. születésnapon is ilyen örömteli meglepetésre számíthat minden tag és csatlakozni vágyó.

hazassag

Bíró László püspök atya, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspök szívélyes hangú születésnapi köszöntőlevelet írt a honlap szerkesztőinek, melyben kitartásra biztatja a társkeresőket. „A párKatt a három év alatt sokaknak volt támasza, sokak örömén munkálkodhatott. Hálával nyugtázzák a honlap felelősei azokat a boldog embereket, akik megtalálták párjukat, akik azóta megköthették házasságukat, és már együtt örülhetnek megszületett gyermekeiknek. /…/ Köszönöm a Jóistennek, hogy Magyarországon is gyökeret verhetett ez a kezdeményezés. Köszönöm mindazok munkáját, akiknek volt bátorságuk elkezdeni, volt erejük folytatni, és keresik a módját, hogy a jövőben még hatékonyabban tehessenek embertársaikért” – írja köszöntőjében Bíró László, a magyar családok püspöke. A teljes szöveg honlapon olvasható.

A honlapon olvasható harminc sikertörténet csak egy része a boldog egymásra találásoknak, többen vannak ugyanis azok, akik nem írják meg a történetüket. De ma már alig akad katolikus körökben – de azon kívül is – olyan, aki ne tudna legalább egy párról, akik a párKatt.hu-n találtak egymásra. A párKatt.hu és nemzetközi testvérhonlapjai ötször sikeresebbek, mint a hagyományos társkereső oldalak. Ennek oka az, hogy itt eleve olyanok regisztrálnak, akiknek közös a hitük, az értékrendjük és kifejezetten a szentségi házasság a céljuk.

Minderről leghitelesebben maguk a párok vallanak hálás leveleikben:

„Örömmel jelentjük be nektek, hogy 2015. szeptember 5-én egybekeltünk! A történetünk itt, a párKatt.hu-n kezdődött 2013 decemberében az első levélváltással. Hamar kiderült, hogy hasonló a gondolkodásunk és hasonlóak a terveink. Alig egy hónapnyi levelezés után sort kerítettünk az első találkára. Ettől kezdve sűrűsödtek az események, sok időt fordítottunk egymás megismerésére. Közel egy éve eljegyeztük egymást, és immár több mint egy hónapja összeházasodtunk! Boldogságunkért nem tudunk eléggé hálát adni az isteni gondviselésnek és a párKatt csapatának, hogy egymásra találtunk” – adta hírül Tímea és Imre.

hazassag3

„Bár még csak kb. két hónapja találtunk egymásra itt a párKatton, de mindketten úgy érezzük, hogy a Jó Isten ajándékozott minket egymásnak. Ha Ő is úgy akarja, akkor majd az esküvő előtt írunk részletesebben. Már most is, ezúton nagyon köszönöm a párKatt minden munkatársának azt a munkát, amely lehetővé teszi, hogy hívő katolikus, azonos értékrendű emberek egymásra találhassanak. A Jóisten áldjon meg Benneteket!” – írta Éva 2015 novemberében.

Gábor súlyos tragédia után regisztrált a párKatt.hu-n:  „Tavaly május végén egyedül maradtam, mert feleségem hosszú betegség után meghalt. És aztán nem tudtam, hogy hogyan tovább. “Véletlenül” láttam meg, hogy létezik a párKatt. Természetesen sikerült társra találnom, de ehhez nemcsak én kellettem és az a valaki, hanem a jó Isten is. Most karácsonykor lesz az eljegyzésünk, nyáron pedig majd az esküvő. Jó szívvel tudom ezt a fórumot ajánlani bárkinek, aki komolyan gondolja hitét és valóban azonos értékrendű társat keres! Köszönet mindazoknak, akik kitalálták és működtetik ezt a keresőt!”

Életkortól függetlenül minden katolikus egyedülállónak érdemes élnie az internetes kapcsolatteremtés lehetőségével. Sokak számára ez az első lépés a személyes találkozás és az életre szóló, boldog házasság felé.

Forrás: https://napidoktor.hu/index