Te miért adnád fel a szexet?

Kutatások kimutatták, hogy az ezredfordulósok (vagyis a millennial generáció, ahogy angolul hívják) nem érdeklődik annyira a szex iránt, mint az idősebbek – mondhatni, sokkal kevesebbet szexelünk, mint a többi generáció. Nem meglepő, hogy egy még frissebb kutatás szerint elég sok minden van, amiért fel is adnánk teljesen a szeretkezést: ilyen például az online vásárlás. Tényleg.

A The Atlantic publikált nemrég egy olyan cikket, amiben azt állítja: a millennial, vagyis az ezredfordulós generáció sokkal kevesebbet szexel, mint a korábbiak: szexrecessziónak is nevezi a jelenséget, pedig a Tinder-generáció és a szexuális úton terjedő betegségek gyakorisága pont az ellenkezőjét engedné feltételezni. Mégis, statisztikák szerint azok, akik a kétezres évek környékén érték el a nagykorúságot, nem igazán foglalkoznak a szexszel – számol be a Bien.

A Max Borges Agency techcég arra volt kíváncsi, vajon a híresen keveset szexelő ezredfordulósok mi kedvéért adnák fel teljesen a szexet. Nagyon meglepő eredmények születtek, ami szépen bebizonyította, hogy tényleg nem foglalkozunk túl sokat a szeretkezéssel, és nincs igazán nagy szerepe az életünkben.

szex

Fotó: 123rf.com

A cég több mint ezer ezredfordulós amerikait kérdezett meg, akik az elmúlt egy évben rendeltek valamit Amazonról, hogy vajon a szex, vagy az online vásárlás a fontosabb számukra44 százalékuk voksolt arra, hogy inkább nem szexelne egy évig, minthogy ugyanennyi ideig ne vásárolhasson Amazonról.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az USA-ban sokkal nagyobb népszerűsége van az online vásárlásnak, sokan például Amazonon keresztül szerzik be az élelmiszereket is, így egy kicsit érthető is, miért inkább a szexről mondanának le a kényelmesebb fiatalok. De nem ez volt az egyetlen dolog, aminél fontosabb számukra az Amazon: 77 százalékuk inkább nem inna egy évig alkoholt, minthogy le kelljen mondania a netes vásárlásról.

Korábban hasonló eredmény született egy másik kutatásban is, csak akkor a szex és az utazás kapcsolatát vizsgálták: ekkor kiderült, hogy az ezredfordulósok szívesebben utaznának, mint szexelnének, és inkább az utóbbit adnák fel, ha választaniuk kellene

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Tudod, miért nem kívánod a szexet – Ezek felelnek a libidóért

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.