Tudod, miért nem kívánod a szexet – Ezek felelnek a libidóért

A nőknek az esetek többségében máshogy működik a libidója, mint a férfiaknak – míg utóbbiak gyakrabban kívánják a szexet, és kevesebb minden veszi el tőle a kedvüket, addig a nőknek rengeteg faktor beleszólhat abba, hogy éppen hangulatba tudnak-e jönni.

Az egyértelmű dolgok mellett vannak olyan meglepő tényezők is, amelyek csökkenteni tudják a libidódat, de nem is gondolnál rájuk.

A fogamzásgátlód, és más gyógyszerek

Bizony, a fogamzásgátlód járhat olyan mellékhatásokkal, mint a libidócsökkenés, ez benne is van a gyógyszerleírásban, a súlygyarapodás, a mellérzékenység és a szédülés-hányinger mellett. Kutatások összekötötték már az orális fogamzásgátlást az androgének csökkenésével, ami egy olyan hormoncsoport, amely a férfi és a női szexuális vágyat is irányítja, nem csoda hát, hogy befolyásolja a libidódat. Ugyanez a helyzet más gyógyszerekkel is, rengeteg hathat arra, mennyire kívánod a szexet – számol be a Bien.

Gondolj bele: ha az aknéra szedett szerek kiszárítják a pattanásaidat, más nyálkahártyás sejtekre is hathatnak. Ha úgy érzed, hogy egy adott gyógyszer szedésének eleje óta valami nem stimmel, kérdezz rá a háziorvosodnál, hogy van-e olyan alternatíva, ami jobban illik a te testedhez.

Fotó: 123rf.com

Érzelmes időszakon mész keresztül

Míg a férfiak gyakran képesek függetleníteni az érzelmeiket a szextől, a nők egyáltalán nem ilyen szerencsések, és ha éppen erős érzelmi hullámvasúton ülnek, rossz időszakuk van, vagy egyszerűen csak megviselik őket az életükben történő események, könnyen lehet, hogy nem tudnak a szexre koncentrálni.

Nem kell feltétlenül a pároddal kapcsolatban jelentkező problémákra gondolni, akár egy munkahelyi stresszesebb időszak is kihozhatja belőled ezt. Nehéz elvonatkoztatni és kikapcsolni az agyunkat még arra a pár percre is, és nekikezdeni a szexnek ilyenkor lehetetlen feladatnak is tűnhet. Ráadásul ha egy nő nem olyan kontextusban van, amitől szexinek érzi magát, nem olyan egyszerű hangulatba hoznia magát: ha az egyik pillanatban mesét olvas a gyerekeknek a fürdőköpenyében és pizsamájában, nehezen vált át szexi vadmacskára az ágyban.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Ezzel a 8 természetes módszerrel növelhető a libidó

Forrás: Napidoktor.hu