Te és a vaginád jól megvagytok?

Tanulmányoznod kellene a hüvelyed alapvető anatómiáját. Így tudsz csak igazi gondoskodással és ápolással viseltetni a vaginád iránt.

Nők, akiknek sejtésük sincs arról, hogy mi a normális biológiai működés. Nők, akik szorongnak, mert rossznak vélik a hüvelyi folyást, a menstruációs ciklust. Hölgyeim, nem kéne észrevenni, hogy a vagina nemcsak egy elszeparált testrész, hanem hozzánk tartozik? Nonszensz, hogy nem vagyunk tisztában a legfontosabb tényekkel, amely egészségünk megőrzése érdekében elodázhatatlan!

Nyomozz!

Felháborító, hány nő nem ismeri kellőképpen a saját testét. A legtöbben nem tudják beazonosítani a szűzhártyát, a gátat, a húgycsövet, de még a méhnyakat sem.

petevezetek8

Egyes nők azt hiszik, hogy míg a férfiak a péniszükből pisilnek, addig a nők a hüvelyükből. Jó lesz az a húgycsövünkből is.. Maradj édes kettesben a hüvelyeddel. Fogj egy tükröt, indulj felfedező útra. Légy tisztában a tested minden szegletével, így könnyebben el tudod árulni a problémáidat.

Ha gond van délen..

A hüvelyed öntisztító, nem kell agyon suvickolni. A különböző higiéniai termékek egyébként is felborítják a baktériumok természetes egyensúlyát.

A hüvelyi folyás nem abnormális jelenség. A vagina egy nyálkahártya, így az az egészséges, ha van ilyen jellegű fizikai megnyilvánulása a nőiségednek.

A gombás betegségeknél fehér, sajtszerű folyás figyelhető meg, sok-sok viszketéssel és bőrpír kíséretében, de különösebb szag nélkül. Minden fertőzés idejében megmutatkozik, nyugalom!

Tudd, mikor kell fognod a sátorfádat és vinni a nőgyógyászodhoz: ha égő, viszkető érzés, rendszertelen folyást vagy más tüneteket tapasztalsz több, mint egy hétig.

Ne használj a viszketés csillapítására leértékelt krémeket. Ha bármilyen kémiai irritációt okoznak, akkor sokkal jobban pórul jársz: egy viszkető ördögi kör várhat rád.

noi-test3

Szépség és ápolás

Szőrteleníts! Azért, hogy kényelmesebben és kellemesebben érezd magad. Egyesek egyáltalán nem szedik le a szőrt az ágyékukról. Ám a borotválkozás továbbra is elfogadott és kipróbált módja a szeméremszőrzet eltávolításának: egyszerű, olcsó, gyors, bármikor elvégezhető.

Ha piercinget szeretnél "oda", légy tisztában azzal, mennyire kockázatos: fertőzést, vérzést, visszatérő fájdalmat vagy vizelési problémát is okozhat.

Találd meg a számodra legmegbízhatóbb nőgyógyászt. Győződj meg arról, hogy összhangban vagytok. Ha a fiatalabb korosztályba tartozol, félévente repetázz, tedd fel a kérdéseid és mesélj a magánéletedben történt változásokról.

Forrás:


4 hozzászólás