Szokások, melyek a szex ellenségei – 2.rész

A hallgatástól a káros szenvedélyekig

Nincs kedvünk mostanság a szeretkezéshez? Fáradtak, enerváltak, stresszesek vagyunk? Több rossz szokás is tehet arról, hogy így érezzük magunkat. Lássuk a leggyakoribb dolgokat, melyek a szex valóságos ellenségei.

Amikor úgy érezzük, nincs hangulatunk a szexhez, vagy gyakran vagyunk túl kimerültek hozzá, érdemes elgondolkodunk azon, mi lehet ennek az oka – ha csak nem érzelmi dolgok állnak mögötte. Bizonyos rossz szokások ugyanis bőven hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a szex ne működjön jól vagy hozzá se akarjunk kezdeni. Lássuk, melyek ezek.

Cikkünk első felében már szó volt 6 rossz szokásról, melyek a szex ellenségei, de mi a másik hat?

7. Nem beszéljük meg a dolgokat: ha van valami a szexuális életünkben, ami zavar bennünket, de nem mondjuk el a párunknak, nem jutunk előbbre. Nem tudjuk, miként kezelné az elmondottakat a partnerünk? Csak akkor tudjuk meg, ha kinyitjuk a szánkat. Természetesen lehet finoman is előadni, ha valami probléma van, például beszéljünk a saját érzéseinkről és ne a másikat hibáztassuk.

8. Testképünk: hogy mit gondolunk saját testünkről vagy önmagunkról, az nagyon sokat számít a szexben is. Nagyon rossz szokás negatívan megítélni magunkat és kinézetünket, s bizony komolyan hat a szeretkezésre is. Gondoljunk inkább arra, amit szeretünk magunkban és töltsünk időt olyan emberekkel, akiknek a társasága feltölt.

9. Túl sokat iszunk: egy pohár bor vagy sör segít relaxálni, ám a túlzásba vitt alkoholfogyasztás az ágyban is megmutatkozik – különösen a férfiak küzdenek teljesítményproblémákkal, ha isznak. Igyunk mértékkel! Nőknek egy pohár, férfiaknak két pohár ital számít még tolerálhatónak naponta.

10. Kerüljük az alvást: nagyon rossz szokás az alvás, a pihenési idő kitolása, halogatása. A kialvatlanság ugyanis a libidó csökkenését is maga után vonja. Egy tanulmány szerint azoknál a nőknél, akik eleget alszanak, több és jobb szex tapasztalható.

11. Elhízás: aki nem figyel oda a kilóira, azon kaphatja magát, hogy a szexben is rosszabbul teljesít – különösen férfiként. Egy tanulmány arra hívta fel a figyelmet, hogy már a kisebb túlsúly is okozhat erekciós problémákat.

12. Cigarettázás: a dohányzás számos módon rongálja az egészséget, s ez a káros szokás ahhoz is hozzájárul, hogy a szex elmaradjon. A dohányban levő anyagok megzavarhatják a véráramlást, amely szexuális problémákhoz vezet. Ha nem tudunk egyedül leszokni, kérjük szakember segítségét.

Neveljünk szexuálisan is tudatos felnőtteket!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.