Szokások, melyek a szex ellenségei – 1. rész

A helytelen táplálkozástól a megszokásig

Nincs kedvünk mostanság a szeretkezéshez? Fáradtak, enerváltak, stresszesek vagyunk? Több rossz szokás is tehet arról, hogy így érezzük magunkat. Lássuk a leggyakoribb dolgokat, melyek a szex valóságos ellenségei.

Amikor úgy érezzük, nincs hangulatunk a szexhez, vagy gyakran vagyunk túl kimerültek hozzá, érdemes elgondolkodunk azon, mi lehet ennek az oka – ha csak nem érzelmi dolgok állnak mögötte.

Bizonyos rossz szokások ugyanis bőven hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a szex ne működjön jól vagy hozzá se akarjunk kezdeni. Lássuk, melyek ezek.

1.Silány gyorsételek: ha sűrűn fogyasztunk ilyesmit, szervezetünk megtelik finom szénhidráttal, egyszerű cukrokkal, telített és transzzsírsavval. Mindez lelassíthatja a véráramlást és hatással van arra, hogyan teljesítünk szex közben. Váljunk meg ezektől a káros élelmiszerektől és együnk inkább zöldséget, gyümölcsöt, növény alapú fehérjét – diót, babot, tofut. Ráadásul egy egészséges étrend több energiát ad nekünk a szeretkezéshez.

Fotó: 123rf.com

2.Túl sok sót fogyasztunk: sajnos gyakori rossz szokás ez. Amennyiben a sós ételek sűrűn előfordulnak étrendünkben, hajlamosabbak vagyunk a magas vérnyomásra, mely a libidót csökkentheti. Ne fogyasszunk előre csomagolt élelmiszereket, mert túl sok lehet bennük a só és figyeljünk oda, mi kerül az asztalra. Gyógynövényekkel és fűszerekkel ízesítsünk.

3.Stressz: az állandó stressz és nyomás kikészíti az embert – minden szempontból. Ha a testünket elárasztja a stressz hormon, ráadásul hosszú időn keresztül, az az egészséget és a szex iránti vágyat is megöli. Próbáljuk megszüntetni a stresszforrást, vagy tanuljuk meg kezelni azt – a séta, a jóga, a nevetés, a vígjátékok nézése mind jó módszer lehet.

Fotó: 123rf.com

4.Kihagyjuk az előjátékot: rossz szokás és a szex minőségére bizony hatással lehet, ha nem szánunk időt az előjátékra. A szeretkezés „felépítve” jó. Egy felmérés kiderítette, hogy a szex a legtöbb embernél akkor tartott sokáig, amikor a stimuláció több módját alkalmazták előtte, így az orális szexet és a maszturbációt.

5.Túl elfoglaltak vagyunk: amikor az életünk hektikussá válik, normális, hogy nincs kedvünk a szeretkezéshez – amit lehet, azt kihúzunk a tennivalók listájáról. Az intimitás azonban ne tartozzon ezek közé! Furcsának tűnhet a tennivalók közé sorolni a szexet is, de érdemes még a naptárba is beírni!

Fotó: 123rf.com

6.Ragaszkodás a régi dolgokhoz: ez sok szempontból lehet rossz szokás, a szexben is az. A rutin egy idő után szinte észrevétlenül kialakulhat. Próbáljunk ki új pozíciókat, helyszíneket vagy időszakot, amikor még sosem szeretkeztünk. Kitalálhatunk új alternatívákat is, például masszázst vagy szexjátékokat.

A cikket folytatjuk.

Az okos tanuló és a szex: hogyan tanul az evolúció?

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.