Szexpózok: íme az igazság a hatékony teherbeesésről

Használjuk a tippeket a teherbeesés segítéséhez

Ha gyermeket szeretnénk, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a baba mielőbb megfoganjon. A szexpózok is számítanak ilyenkor, bizonyos pozíciók és szokások növelik a teherbeesés esélyét. Lássuk, melyek ezek.

Amennyiben egy pár babát szeretne, érdemes figyelmet fordítania arra, milyen szexpózokat alkalmaz. A megfelelő pozíciók megválasztása ugyanis nagymértékben hozzájárulhat a sikerhez, sőt az is fokozza a teherbeesés valószínűségét, ha betartunk bizonyos szokásokat.

De mit mond a tudomány?

Nos, határozott bizonyíték nincs arra, hogy egyes szexpózokkal garantáltan megtörténik a teherbeesés, de sokat segít, ha a spermiumokat a lehető legközelebb juttatjuk a méhnyakhoz, vagyis ahhoz a részhez, amely a méhet a hüvellyel összeköti. A legegyszerűbb módja ennek, ha a pénisz olyan mélyre hatol, amennyire lehet az aktus során. A teljes behatolás mellett két szexpózt lehet kiemelni, melyeknél a spermium közel kerül a méhnyak nyílásához. Az egyik a misszionárius póz, vagyis amikor a férfi van felül; a másik a kutyapóz, vagyis amikor a férfi hátulról hatol be.

Fotó: 123rf.com

Mit tehetünk még a teherbeesés segítéséért?

Az alábbiakra sincs egyértelmű bizonyíték, de néhány dologgal hozzájárulhatunk a sikerhez. Könnyítsük meg a spermiumok útját azzal, hogy a megfelelő szexpóz megválasztását és a közösülést követően a következőket tesszük.

1.Feküdjünk mozdulatlanul. Ha 10-15 percig ezt tesszük, a spermiumok egyszerűbben eljutnak a méhnyakhoz. Ha letelt a negyed óra, ürítsük ki húgyhólyagunkat, hogy megszabaduljunk a baktériumoktól, melyek a húgycső közelében tartózkodhatnak – s húgyúti fertőzéshez vezethetnek.

2.Emeljük meg a medencénket. Helyezzünk egy párnát alá a szeretkezést követően, így a gravitáció asszisztál majd a spermiumok célbaéréséhez. Ezt is érdemes negyed órán át végezni.

3.Tegyük fel a lábunkat. Nyugtassuk a lábakat a falnak támasztva vagy más módon tartsuk megemelve őket. Így szintén a gravitációt hívhatjuk segítségül a teherbeesés segítéséhez.

Észrevehetünk olykor nedvességet a fehérneműnkön szex után. Olyan, mint a spermium, annak folyékony része. Nem kell megijedni, hogy „minden kifolyt” belőlünk, a spermiumok már úton vannak a petesejtek felé.

Fotó: 123rf.com

Mit kerüljünk el a teherbeesés segítése érdekében?

Természetesen ugyanúgy végezhetjük dolgainkat szeretkezést követően, mint máskor, ám érdemes kerülni az alábbiakat.

1.Hüvelyöblítés: mivel a női hüvely képes tisztítani önmagát, nincs szükség arra, hogy külön kimossuk öblítő tisztálkodó szerrel. Csak ártunk ezzel azoknak az egészséges baktériumoknak, melyet a gombás fertőzés ellen óvják a hüvelyt. Mivel a spermiumokat sem szeretnénk kiöblíteni jelen helyzetben, kerüljük az efféle tisztálkodást.

2.Nagy intenzitású edzés: bár tudományos bizonyíték nincs arra, hogy a megerőltetőbb fizikai aktivitás csökkenti a teherbeesés esélyét, mégsem ajánlott ebben az időszakban intenzíven sportolni.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php