Szex magammal – A maszturbálás

Woody Allen szerint a maszturbálás egyáltalán nem elítélendő, hiszen az is szex egy olyan emberrel, akit szeretünk…

Valóban, sokan igen intenzív szexuális élményt élnek át önkielégítés közben, olykor frenetikusabbat, mint partnerrel. Ugyanis semmiért sem kell izgulni, nincsenek a külsőre illetve a teljesítményre vonatkozó elvárások, ráadásul az orgazmushoz is gyorsabban elrepíthet, miközben nem kell a partner szükségleteire is odafigyelni. Az önkielégítés során megismerhetjük saját testünk titkos zugait, érzékeny pontjait és reakcióit, és nem kell szégyenkeznünk különféle vágyaink kipróbálása miatt sem.

Ugyanakkor a szexológusok úgy gondolják, hogy a rendszeres és nagyobb örömöt okozó maszturbálás akadályozhatja a partnerrel történő szexuális élet beteljesülését, a kölcsönös kielégülés bekövetkeztét. Ez meglehetősen fontos probléma akkor is, ha csak egy partnerrel tapasztaljuk ezt, de akkor is, ha már többel. Ha az előbbi áll fenn, akkor valószínűleg testünk csak azt jelezte, hogy véget kellene vetni annak a kapcsolatnak.

parkapcsolat_kepgaleria

Amennyiben már többedszerre fordul elő, valószínűleg egy fájdalommal járó szexuális élmény akadályozhatja meg az oldódást a közösülés során, ami viszont már a komolyabb önvizsgálat és a szexuálterápia szükségességére hívja fel a figyelmünket. A kellemetlen tapasztalatok, a visszautasítottság nagy mértékben gátolhatja azt, hogy a szex során elengedjük magunkat és partnererünkkel együtt élvezhessük a testi örömöket.

Talán az ellazulás – melyet megfelelő légzéstechnikával is elősegíthetünk – a kulcsa az önfeledt orgazmusnak, mivel azáltal utat engedünk a szükséges energiák áramlásának. Fontos, hogy megbízzunk partnerünkben, hogy apránként mélyüljünk el egymásban, osszuk meg (féltve őrzött) vágyainkat, és így a gyönyör legmagasabb csúcsára repíthessük egymást. Elengedhetetelen a kéjes kívánságok, a szeretkezés alatti érzések megbeszélése is, vagy legalábbis egyértelmű jelzése a „gyakorlatban”.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.