Miért marad el az orgazmus?

Ő a hibás vagy te, ha elmarad az orgazmus? Biztosan jó okkal vádoljátok a másikat? Mi lehet az oka, ha nem teljesül be az együttlét?

Manapság minden az orgazmus körül forog. Ami sokak szerint probléma, mivel azt mondják, a szexnek nem a csúcspont a lényege, hanem maga az együttlét, és ez valóban így is van. Hiszen minden érintés, simogatás és maga az aktus is egy szeretetteljes folyamat, jó esetben.

Egyesek véleménye szerint tehát nem kell rágörcsölni, ha nincs meg a beteljesülés az együttlét végén. De valóban így van? Tényleg nem kell aggódni, ha nincs orgazmusunk? Egyáltalán ez mennyire komoly baj? Elképesztő, de a nők 75 százalékának nincs orgazmusa, és sokaknak csak klitorális orgazmusa van.

A férfiak általában befejezik a dolgot, egyértelmű jelet is adnak rá. Nekünk nőknek azonban (legtöbb esetben), nem elég maga a fizika, érzelmi háttér is kell az élvezet beteljesüléséhez, mert nem baj az, ha nincs mindig orgazmusunk, de valljuk be, jobban érezzük magunkat attól, ha van. Több oka is lehet annak, ha nincs meg a várva várt beteljesülés a szex végén.

Szokatlan páros

Kezdő kapcsolat esetében előfordulhat, hogy még nem szoktál össze a pároddal, és nem tudják még pontosan, hogy mi a jó a másiknak. Az első pár szex nem minden esetben szokott nagyon jól elsülni, hiszen mindketten más-más emberekkel feküdtetek már le, más a tapasztalatotok, más pózokat vagy technikákat sajátítottatok el, így nem csoda, ha kell egy kis idő az összehangolódásra.

Nehéz ezt szavakba önteni, ezért jobb, ha megmutatod vagy egyértelműen sugallod neki, neked hogy a jó (jobb), ezután pedig kezdődhet a felfedezőút!

4ckcndex

Még soha nem volt orgazmusod?

Egy színlelt orgazmus után elég nehéz felvezetni a pasi számára, hogy neked még sosem volt, sem vele, sem mással, ezért ne tedd! Tényleg a legrosszabb megoldás, ha megjátszod magad, amikor már elméletileg ,,ideje lenne.”

Szerencséd van, ha olyan pasival vagy együtt, aki figyel arra, hogy jó-e neked. Ha megkérdezi, hogy van-e valami baj, vagy bizonytalansággal a szemében tekint rád közben, utalva arra, hogy te el fogsz-e menni, akkor szeretné, hogy jó legyen neked is. Ő is stresszel azon, hogy legyen orgazmusod.

Nem éppen szex közben a legmegfelelőbb a pillanat, de szex után, ha beszélgettek, szóba hozhatod, hogy nem az ő hibája, hogy nincs hanem egyszerűen neked nem megy, vagy éppen abból a sokféléből, amiből manapság ,,választani lehet”, csak az egyik megy.

Túlságosan akarod az orgazmust?

Attól, hogy görcsösen akarod, még nem lesz orgazmusod! Jó lenne, ha ennyitől lenne, de általában nem ettől jön össze. Az ugyanis akkor jön, amikor teljesen jól és biztonságban érzed magad. Ha szex közben azon kattogsz, hogy ,,mikor lesz, és vajon most lesz-e már végre?”, akkor stresszes állapotba kerülsz, és egyáltalán nem leszel képes elengedni magad! A szex és az orgazmus azonban az elengedésről és a befogadásról szól, s az igazi élvezethez is ezekre van szükség.

Egy éjszaka elég?

Mostanában elég sok nő is híve az egy éjszakás kapcsolatoknak. Akadnak olyanok, akik alig voltak még pár hétnél hosszabb kapcsolatban, így a szexuális életük nagy része is alkalmanként más férfival zajlik. A férfiak az egy éjszakákban általában nem a hosszú távú lehetőségeket keresik, így nem is mindig akarnak megfelelni a másiknak.

szex4801

Az egy éjszaka az mindkét fél számára önmagáért van, így az ilyen jellegű kapcsolatok nem alkalmasak arra, hogy bizalmas légkör alakuljon ki, és nehezebb elvárni a másiktól, hogy mindent beleadjon a női orgazmusért. Emellett, ha benn ragadsz ebben az életformában, hozzászokhatsz a gondolathoz, hogy neked nincs, és elfogadhatod, hogy nem is lesz. Ebből pedig sokkal nehezebb lesz kitörnöd akkor is, ha végre igazi párra lelsz!

Nem bízol benne?

Ha nem vagy elégedett magaddal, nem érzed a párodon, hogy teljesen elfogad vagy egyszerűen csak nem jó a kapcsolatotok, sajnos akkor is gyakran előfordulhat az orgazmus elmaradása. A bizalom az első, és azzal, akivel nem szeretsz együtt lenni, valószínűleg szeretkezni sem szeretsz, hiszen a lakásod ajtaján is csak olyat engedsz be lehetőség szerint, aki közel áll a szívedhez.

Az pedig, hogy elfogadod-e magad azonban nem a párodon múlik! Persze ő segíthet dicséretekkel, szép bókokkal az önbizalmad növelésében, de először saját magadat kell megszeretned, hogy hódolni tudj az igazi testi gyönyöröknek!

Fontos, hogy pároddal mindig őszintén és nyíltan beszélj! A szex is egy bizonyos fajta kommunikáció, de emellett vannak olyan tényezők, mint az orgazmus hiánya, amit érdemes szavakba is önteni, persze mindig a megfelelő hangnemben, nem számon kérve.

Egy új kapcsolatban is jobb, ha az első időszakban előhozakodsz vele, mert ha sokáig magadban tartod ezt az információt, akár dühös is lehetsz a párodra, vagy egy idő után önzőnek tarthatod, ami pedig nem fogja segíteni a kommunikációtokat.

Mindenképpen menj el a nőgyógyászodhoz, és vizsgáltasd ki magad, ha szükségét érzed, az orgazmus hiányának hátterében ugyanis a lelki tényezők mellett cukorbetegség vagy neurológiai probléma is állhat!

Forrás:


2 hozzászólás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.