Párkapcsolat – Mennyire vagy kompromisszumkész?

Akár már tervezitek a babát, akár egymásra szeretnétek koncentrálni még egy ideig, a boldog hétköznapok legalapvetőbb feltétele a harmonikus párkapcsolat.

Ehhez pedig sokszor kompromisszumokra van szükség. Gyakran nem értetek egyet, és nem is tudod, mi lehet a probléma, mikor alapvető kérdésekben nem tudtok dűlőre jutni? A párkapcsolat tartósságáért kampányoló Ragaszkodj hozzá! kezdeményezés célja, hogy iránymutatást adjon a hétköznapi harmónia megteremtéséhez és fenntartásához.

Zen állapot, a baba előtt és a babával is!

Míg egyeseknek úgy teljes az élete, hogy egy vagy több kisbabával ajándékozzák meg egymást, addig előfordulhat, hogy nektek egyelőre tökéletesen megfelel a két fős család. Ennek oka lehet akár egy kihagyhatatlan karrierlehetőség, egy olyan életforma, amelybe jelenleg nem fér bele a gyermek, vagy egész egyszerűen nem szeretnétek még feladni a szabadságotokat. Hogy ez megváltozik-e és ha igen, mikor, az rajtatok múlik. Addig is élvezzétek egymás társaságát, valósítsátok meg álmaitokat és használjátok ki a kettesben töltött időt – lehetőleg minél kevesebb vitával.

Ha viszont úgy érzitek, elérkezett az idő, hogy párkapcsolatotokat megkoronázzátok egy gyermekkel, onnantól fogva az a legfontosabb feladatotok, hogy harmonikus családba érkezhessen az új családtag. Ehhez pedig arra van szükség, hogy testileg-lelkileg is felkészültek legyetek. Hiszen ha megszületik a gyermek, bizony sokkal több energiára, türelemre és figyelemre lesz szükségetek egymás iránt és a harmónia megteremtéséhez is. Ám ha együtt, kéz a kézben veszitek fel a harcot a felmerülő nehézségekkel, hamar átlendültök a kezdeti problémákon.

Ragaszkodj hozzá! párkapcsolati tippek:

  • Biztosítsatok egymásnak „énidőt” a feltöltődésre. Akár egy-egy lopott fél óra is csodákra képes és energiával tölt fel.
  • Fordítsatok időt egymásra is! Beszélgessetek, töltsetek minőségi időt egymással.
  • Soha ne hasonlítsd a kapcsolatotokat máséhoz. A „bezzeg ők” kezdetű beszélgetések felesleges feszültséget is okozhatnak köztetek.
  • Még a gyermekvállalás előtt beszéljetek arról, kinek mire van szüksége a belső harmónia megteremtéséhez. Hiszen, ha boldog és kiegyensúlyozott a szülő, boldog és kiegyensúlyozott lesz a gyermek is.
  • A lelki egyensúly mellett ügyeljetek testetek egészségére is! Már a baba tervezése előtt érdemes fokozottabb figyelmet fordítani a helyes táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra. De vény nélkül kapható, fogantatást segítő, mio-inozit tartalmú étrend-kiegészítő készítményekkel is támogatható a teherbe esés esélye.
  • A problémákat mindig négyszemközt beszéljétek meg. A köztetek lévő feszültség a gyermekre is átragad, így igyekezzetek minél hamarabb tisztázni a nézeteltéréseket. Sose feküdjetek le haraggal!

A Ragaszkodj hozzá! kampány megújult weboldalán található további hasznos tippek mellett egy játékos teszttel most azt is megtudhatod, mennyire vagy hajlamos engedni vitás helyzetekben, hogyan javítható kompromisszumkészséged.

Mi az aszexualitás és hogyan alakul ki?

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.