Orgazmus – Hányszor tud elélvezni egy nő?

A női orgazmus egy csodálatos jelenség, amelyről évszázadokig nem mertek beszélni. Sokan, leginkább férfiak, nem is tudtak a létezéséről, és olyanok is akadtak bőven, akik meg voltak győződve arról, hogy egy nőnek nem is „feladata” élvezni a szexet.

A XX. századnak kellett eljönnie ahhoz, hogy a dolgok megváltozzanak, és végre a nők is tudatára ébredjenek szexualitásuknak, és nyíltan, megbélyegzés nélkül kezdjenek beszélni olyanokról, mint a klitorális és hüvelyi orgazmus – számol be a Glamour.

A klitorális orgazmus sokáig úgy élt a szakemberek tudatában, mint az orgazmus egy alacsonyabb fokozata. A szexológusok körében sokan vélték úgy, hogy a nőknek elsősorban a hüvelyi orgazmusra kellene törekedniük, a klitorális orgazmus pedig leginkább maszturbációra való, amitől illik elszakadni felnőttkorban.

szex, álom

Fotó: 123rf.com

A klitorális orgazmus sokáig tabunak számított, és sok helyen a mai napig is fellépnek ellene, így például egyes afrikai népcsoportoknál, ahol megcsonkítják a nők csiklóját.

A nők körülbelül 70-80%-a képes klitorális orgazmusra, míg „csak” 50-60%-uk képes hüvelyi orgazmusra, amelynek létrejöttében nagy szerepet játszik a G-pont. Érdekes módon mindkettőre csak a nők 20-30%-a képes. Ma már tudjuk, hogy az orgazmusok egyes típusai között nincs különbség. Nem az a lényeg, hogy hol történik az ingerlés, hanem hogy a nő elélvezzen, ami sajnálatos módon nem mindig valósul meg. A női orgazmus kialakulásához ugyanis hosszabb idő kell, mint a férfiak esetében, ezért is lenne kiemelkedően fontos az előjáték. Ha viszont egyszer kialakult, az ingerküszöb lejjebb kerül, így a nők egyre könnyebben élveznek el. Egyes vizsgálatok szerint egy nő több mint százszor is képes elélvezni egymásután, tehát van hova fejlődni nekünk férfiaknak…

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Ezt kellene tenni, hogy ne legyen annyi színlelt orgazmus

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.