Ne csak a hozzáállás legyen merev!

A világ számos országában foglalnak le nap, mint nap olyan potencianövelőként ajánlott szereket, melyek egészségkárosító hatású hamisítványok.

Szponzorált tartalom

A potenciazavarokkal küzdő férfiak 11%-a áll kezelés alatt. Pedig a problémák mögött mintegy 70%-ban szervi okok állnak. A kiegyensúlyozott szexuális élet még, ha némi segítség – potencianövelő – is kell hozzá, majdnem olyan természetesen hozzátartozik a mindennapjainkhoz, mint a levegővétel.

A levegő tisztaságát másodpercnyi pontossággal érzékeljük, hiszen, ha mérgező anyagokat tartalmaz, az rögtön tragikus következményekkel jár, ha a potencianövelő nem tiszta, orvosilag ellenőrzött forrásból származik, a következmény éppen olyan tragikus lehet. A biztonságos szexhez a megfelelő védekezés éppen úgy hozzátartozik, mint egyre több korosztálynál a biztos szexhez a megfelelő, biztonságos potencianövelő használata.

Csak az orvos által felírt terápia a biztonságos

A világ számos országában foglalnak le nap, mint nap olyan potencianövelőként ajánlott szereket, melyek egészségkárosító hatású hamisítványok. Nem véletlen tehát, hogy az orvosok és a gyógyszergyártók folyamatosan felhívják a figyelmet arra, hogy csak a vényre felírt, gyógyszerészektől patikában vásárolt, orvosi felügyelet mellett szedett potencianövelők használata biztonságos.

meddoseg

A potenciaprobléma egyre több korosztályt érin

Az ED (erectilis dysfunctio) probléma egyre több korosztályt érint. A stressz és a szorongás okozta diszfunkció az egyre fiatalabb, már a 30-as korosztálynál is gondot okoz.  Ők azok, akik hajlamosak bagatellizálni a problémát, az interneten keresni a megoldást. Pedig éppen úgy orvosi segítségre, felügyeletre van szükségük, mint az idősebbeknek, akiknél a potenciaproblémák – esetenként az infarktus, vagy a stroke előjeleként jelentkeznek.

Szorosan összefügg  a szexuális élettel és az élet egészével való elégedettség

Bár a szexet a férfiak és a nők is az élet egyik nagyon fontos területének tekintik, mégis, egy gyógyszergyár által megrendelt egyedülálló felmérés eredményei szerint 9 ország (Közép- és Kelet-Európa, Izrael, Törökország) férfi lakosságának 58%-a, női lakosságának pedig 64%-a elégedetlen a szexuális életével.

A  Sexual Health and Overall Wellness Survey (SHOW, Szexuális Egészség és Általános Jólét) felmérés célja egyrészt a szexuális egészséggel kapcsolatos attitűdökre vonatkozó adatok gyűjtése volt az említett országokban, másrészt az, hogy segítséget nyújtson abban, hogy az emberek jobban megértsék a szexuális egészségnek az életben betöltött jelentőségét.

A felmérés legfontosabb megállapításai a következők

 • A szexuális élettel való elégedettség szorosan összefügg a pozitív életszemlélettel.
 • Az optimális merevedés kulcsfontosságú a szexuális teljesítmény összetevőivel való nagyobb elégedettség szempontjából.
 • Ennek ellenére a férfiak 60%-a az optimálistól elmaradó erekciót jelentéktelen problémának látja vagy egyáltalán nem tartja problémának.
 • Az optimálistól elmaradó erekció a szexuális együttlétek gyakoriságának csökkenésével társul.
 • Úgy tűnik, hogy az erekciójuk keménységével elégedetlen férfiak nem viszonyulnak kedvezően a merevedést javító gyógyszerekhez.
 • Az orvos és a beteg között a szexuális egészséggel és a merevedési funkcióval kapcsolatban folytatott beszélgetéseknek csupán egynegyedét kezdeményezi az orvos.
 • A felmérés eredményei igazolták, hogy a szexuális élettel való nagyobb elégedettség az élettel való nagyobb elégedettségben is tükröződik. Ennek ismeretében különösen fontos az a tény, hogy a potenciazavarokkal küzdő férfiak 11%-a áll csak kezelés alatt.
 • A potenciaproblémákkal küzdő férfiak 89%-a nem áll kezelés alatt

Miközben a tények

 • A minimális, a mérsékelt és a teljes impotencia együttesen a 40 és 70 év közötti férfiak mintegy felét érinti.
 • A merevedési zavar a húszas éveikben járó férfiak 8%-át, az 50-esek 22%-át, a 60-asok 30%-át és a 70-esek 37%-át érinti.
 • A merevedési zavarok előfordulása a korral nő és olyan betegségek tünete is lehet, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a depresszió, a magas koleszterin szint és különböző szív-, és érrendszeri megbetegedések.
 • A merevedési zavar különböző gyógyszeres kezelések, sugárterápia és műtétek szövődményeként is felléphet.
 • A merevedési zavarra most már leginkább kapcsolati problémaként tekintenek, ami egyenlő mértékben sújtja a párkapcsolat mindkét tagját.
 • A világ népességének fokozatos elöregedésének köszönhetően, a becslések szerint a merevedési zavarral küszködő férfiak száma az 1995-ös 152 millióról 2025-re 322 millióra fog emelkedni.

Kérdés, kik és hogyan tudják meggyőzni a potenciazavarokkal küzdő férfiak nagy részét arról, hogy problémáik mindennapjaink velejárói, forduljanak orvoshoz, van megoldás a zavarok kezelésére. A szakembereken kívül persze, a nők igazolhatják a leghatékonyabban a terápia szükségességét és sikerét is. (x)

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.