Meglepő – Ennyi szex normális egy kapcsolatban

Heti 2 vagy 3? Vajon mennyi a bűvös szám, ha az ideális szám szexről van szó?

Egy kapcsolat elején szinte minden időtöket az ágyban töltitek, és nem sorozatozással vagy olvasással, de nem is alvással. Ám ahogy az idő halad, és ti egyre jobban megismeritek és megszokják egymást, egyre ritkábban szaggatjátok a lepedőt. Már nem olyan izgalmas a szex, mint korábban volt, és a mindennapos hancúrozás is heti vagy akár havi néhány alkalomra redukálódik. Ha volt már hosszú távú kapcsolatod, valószínűleg te is átéltél hasonlót. És bár teljesen normális, ha neked vagy partnerednek idővel változnak az igényei, a kevesebb szex hatására mégis sokakban felmerül a kérdés: vajon ez normális? Oké, ha hetente vagy havonta csak néhányszor szexeltek, vagy ennél több kellene? Mások vajon mennyiszer csinálják? Jessa Zimmerman szexterapeuta és házassági tanácsadó választ adott a kérdésre – számol be a Cosmopolitan.

Fotó: 123rf.com

Nagy levegőőőőő, de a szakértő nem győzi hangsúlyozni, hogy nincs olyan, hogy normális, és nincs olyan, hogy megfelelő mennyiségű szex. Nincs egyetlen olyan bűvös szám sem, ami minden egyes párnál működni tudna. Jessa Zimmerman szerint mindig a két fél személyes igényeitől függ és változik, hogy mennyi szex van egy párkapcsolatban. Vannak, akik havonta csak egyszer szexelnek, és ezzel tökéletesen elégedettnek érzik magukat, de olyanok is akadnak, akiknek egyáltalán nincs szex a kapcsolatukban, és így is jó nekik.

Jessa azt mondja, az emberek általában akkor érzik úgy, hogy nem szexelnek eleget, ha a mennyiséget elkezdik a párkapcsolat korai szakaszához hasonlítgatni. A szakértő szerint ezt az összehasonlítást jobb elkerülni.

“Normális, hogy a szexuális érdeklődésünk idővel megváltozik, és már nem érezzük úgy a vágyat, mint régen. Az is előfordulhat, hogy éppen egy olyan időszakodat éled, amikor kevesebb szexre vágysz, nincs ezzel semmi baj

– magyarázta majd hozzátette, hogy a szex gyakoriságának a csökkenése nem feltétlenül jelenti azt, hogy bármi baj lenne a kapcsolattal.

Jessa szerint ahelyett, hogy másokhoz vagy a múlthoz hasonlítgatnád a szexuális életedet, sokkal fontosabb feltenni a következő kérdéseket:

  • Számotokra kielégítő az a jelenlegi mennyiségű szex?
  • Elégedettnek érzed magad a jelenlegi szexuális életeddel?
  • És a párod?

Ha mindkettőtök számára megfelelő a jelenlegi helyzet, akkor kár felesleges dolgokon stresszelned magad.

Bár a szex tényleg fontos eleme egy párkapcsolatnak, Jessa szerint figyelni kell rá, hogy ne kizárólag ezen legyen a hangsúly. Az igazi cél az, hogy a pároddal – a szexen kívül is – örömet tudjatok egymásnak okozni, hogy megfelelően tudjatok kapcsolódni egymáshoz.  Ha ez megvan, akkor a hancúrozással kapcsolatos esetleges problémákat is könnyebben meg fogjátok tudni beszélni egymással.

Olvasd el ezt is!

Az 5 legveszélyesebb szexpóz

Forrás: https://napidoktor.hu/index