15 tipp – így tesznek a jó szex érdekében a párok

Az érintés, a beszélgetés és az idő is számít

A jó szex érdekében fontos tudnunk pár hasznos praktikát. A nemi élet fenntartása nem feltétlenül egyezik meg a jó szex fogalmával. Mit csinálnak azok a párok, akik a minőségre törekszenek, bármennyi idősek legyenek is? Íme a tippek.

A jó szex nem a mennyiségről szól és nem is csupán a közösülésről. Azok a párok, akik ezt megértik, becslések szerint sokkal elégedettebbek szexuális életükkel. Lássuk, mik azok, amit másképp csinálnak, mint mások.

1. Tudják, hogy a jó szex nem csak a közösülést jelenti. Tanulmányok szerint az elégedett párok hetente legalább egyszer együtt vannak. Persze, a rendszeres „ütemterv” nem garancia az azonnali boldogságra. Ám ha viszonylag sűrűn élvezi a fizikai közelséget egy pár, az egészséget kapcsolatot jelez.

2. Képezik magukat: a tudás egyenlő lehet a szexuális boldogsággal, a jó szexszel. Ha egy pár két tagja sokat tud a másik erogén zónáiról, arról, milyen stimulációt igényel és mi hozza izgalomba, az teljesen új megvilágításba helyezi a szexuális életet.

Fotó: 123rf.com

3. Fontos számukra az érintés: a fizikai kapcsolat jelentős eszköz, mely építi a kapcsolatot és a bizalmat. A szexterapeuták a jó szex érdekében is ajánlják ezt a technikák, melynek neve érzékszervi fókusz. A gyakorlat arról szól, hogy a különféle érintések milyen hatást váltanak ki. Enyhíti a nyomást is, vagyis azt, hogy mindenképp a behatolás vagy az orgazmus a cél. Az érzéki érintés gyakorlása segíthet a partnereknek egymáshoz és a jó szexhez közelebb kerülni, az intimitást élvezetesebbé tenni.

4. Bíznak egymásban: tanulmányok szerint azok a párok, akik megbíznak egymásban, s azt is megosztják a másikkal, mi tetszik nekik az ágyban és mi nem, sokkal kevésbé elégedetlenek. Mondjuk el a másiknak nyugodtan, ha alacsonyabb a libidónk, vagy nehéz elérnünk az orgazmust. A jó szexhez az is fontos, hogy ismerjük saját testünket és merjünk beszélni róla.

5. Terápiát alkalmaznak, ha kell: a hozzáértő szexterapeuta javíthatja az intimitás-problémákat, amennyiben egy pár úgy dönt, hozzá fordul tanácsért. Segíti a megfelelő kommunikációt, érintés-gyakorlatokat ajánl és fontos információkkal látja el a párt a vágy és az izgalom felkeltése terén. Amennyiben a gondok más kérdésekből fakadnak, a beszédterápia az egész kapcsolatra nézve előnyös lehet.

6. Rugalmasak maradnak: sosem teljesen egyforma, hogy mire vágyik éppen a pár, mennyire magas vagy alacsony a libidójuk, milyen történések vannak az életükben. A libidó és a fontossági sorrendek a korral is változnak, ahogyan a fizikai egészség és a mindennapok nyomása is. Azok a párok azonban, akik kíváncsiak és rugalmasak maradnak szexuális igényeiket illetően, jobban érzik magukat és a jó szex sem marad ki életükből – amely kellően kielégítő a számukra.

7. Idő a jó szexre: ahogyan idősödünk, testünknek több időbe telhet, míg reagál a szexuális stimulációra. Az alacsonyabb tesztoszteronszint az idősebb férfiaknál nehezíti az erekció megtartását, míg a nőknél az ösztrogénszint csökkentése menopauza idején hüvelyszárazságot és az izgalomba kerülés lassúságát eredményezheti. Ilyenkor fontos, hogy kellő időt szánjunk a jó szexre.

a jó szex érdekében

Fotó: 123rf.com

8. Vevők az újdonságokra: ha néha unalmasnak érezzük szexuális életünket, ne féljünk kipróbálni valami újat. Különböző pozíciókat, mozdulatokat, érintéseket, stimulációkat, melyek visszahozzák a „fűszert.” Az új technikák fokozhatják az érzéseket, s gyakrabban vezetnek orgazmushoz.

9. Törődnek egymással: kutatások szerint azok a párok, akik örömet találnak abban, hogy a másiknak örömet okoznak, boldogabbak az ágyban. Ez jelentheti, hogy gyakrabban szexelnek, mint régen, vagy más időpontokat választanak hozzá, mint amit megszoktak, esetleg vevők a partner szexuális fantáziáira.

10. Keresik a kielégülést: a gyakorlat hozzásegít a tökéletességhez. Ha olyan dolgokat teszünk, melyek növelik a jó érzéseket okozó endorfint a szervezetben – mely szexből, nevetésből, művészkedésből vagy bármilyen élvezetet okozó dologból adódhat -, gyorsabban elérjük az izgalom állapotát.

11. Eszközöket is bevetnek: ha javít a helyzeten, mindenképp érdemes kipróbálni a síkosítót, vagy párnával segíteni egy pozíciót. Minél figyelmesebbek vagyunk – ez mindkét félre igaz – a másikkal, annál inkább jó a szex.

a jó szex érdekében

Fotó: 123rf.com

12. Hisznek a belefektetett munkában: bár ez hangulatgyilkosnak hangozhat, tény, hogy ha kellő energiát fektetünk a kapcsolatba, annál boldogabb lesz a kapcsolat és jobb az intimitás is.

13. Korlátozzák a pornót: egy kis erotikus film vagy olvasmány felforrósíthatja a hangulatot olykor, de ha túlzásokba esünk, egyes férfiaknál előfordulhat erekciós zavar, vagy az orgazmus nehéz elérése. A pornó emellett irreális képet fest arról, milyen a jó szex a való életben. Ronthatja az önértékelést és a kapcsolatot.

14. A boldog párok nem az orgazmus megszállottjai: nem ez az egyetlen célja egy szexuális együttlétnek. Sokak számára ez extra nyomást jelent, amely nem teszi boldoggá őket, még kevésbé felhőtlenné a szexet. Az érzéki érintések és a kapcsolódás bármely formája sokat jelent a közelség megtartásában.

15. Ismerik egymást: remek kiindulópont a jó szexhez, ha a párok ismerik egymás „kiindulási pontját”, ha szexuális izgalomról, szeretkezésről van szó. A férfiak általában azonnal hangulatba tudnak kerülni, különösebb stimuláció nélkül is, míg a nők gyakran egyéb hangulati tényezőket is számításba vesznek. Fontos ezeket a különbségeket figyelembe venni a kölcsönös elégedettség – és a jó szex – érdekében.

Olvasd el ezt is!

20 ok, amiért az embernek kell a szex

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.