Lemondanak a férfiak a spontán szexről?!

A merevedési zavartól szenvedő férfiak kerülik a spontán szexet – állítják a Magyar Szexuális Medicina Társaság szakemberei, akik nap mint nap találkoznak érintett férfiakkal. A merevedési zavar hatékony kezelését jelenthető, első szájon át szedhető készítmény immáron 16 éve bárki számára elérhető megoldás.  A téma hazai szakértői szerint a betegek azon már túl vannak, hogy felismerjék magukon a tüneteket.

“Amiről beszélnünk kell, az néhány olyan, a kezelés tekintetében pozitív fejlemény, mely a merevedési zavarban szenvedő férfiak számára is lehetővé teszi, hogy a gyógyszer bevételét követő lehető legrövidebb időn belül képesek legyenek a szexuális aktusra, mindezt anélkül, hogy számottevő mellékhatásokkal kellene számolniuk” – hangsúlyozza Dr. Fekete Ferenc urológus, a Magyar Szexuális Medicina Társaság elnöke. 

A merevedési zavar a pénisz keringési rendszerével, ill. beidegzésével függ össze. Tartós képtelenséget jelent arra vonatkozóan, hogy a férfi a kielégítő szexuális teljesítményhez szükséges merevedést elérje és fenntartsa. Napjainkban a merevedési zavarra inkább tünetként, mintsem betegségként tekintenek. Gyakran együtt jár más betegségekkel is, hátterében nagyobb százalékban szervi probléma áll, mintsem lelki eredetű okok.

merevedesi zavar spontan szex 2

“Ha a férfiakat megkérdezzük arról, tapasztalták-e már magukon a jelenséget, elmondhatjuk, minden harmadik férfi volt már érintett a merevedési zavar problémájával, a merevedési zavar ugyanis lehet átmeneti, elmúló probléma is. Ennek a szexuális diszfunkciónak a gyakorisága korral emelkedik, fiataloknál ritkábban fordul elő. Ahhoz, hogy pontos képet alkossunk arról, mégis hány férfi lehet érintett, nem mindegy, hogy mit kérdezünk. Ha azt kérdezzük, hogy tapasztaltak-e már ilyet magukon, vagy esetleg azt, hogy ez a probléma már több mint három hónapja, folyamatosan áll fenn náluk, más-más eredményre jutunk” – magyarázza Dr. Fekete Ferenc, majd folytatja: „Becslések szerint a férfiak 5-20%-a tapasztal közepesen súlyos és súlyos merevedési zavart szexuálisan aktív élete folyamán. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon is több mint fél millió férfit érint a merevedési zavar problémája.”

Az elmúlt években jelentős változáson mentek keresztül a kezelési módok. Az egyszerűen alkalmazható gyógyszeres kezelések lehetővé tették, hogy a betegek nagyobb bizalommal forduljanak orvosokhoz, ennek ellenére tény, hogy a betegek a kórállapot első észlelése után általában legalább 12 hónapot várnak, mielőtt segítséget kérnek. „Ez egy elég elszomorító adat. Amikor a betegekkel találkozunk, próbáljuk megfejteni, vajon miért nem kérték szakértő orvos segítségét már korábban” – mondta Dr. Fekete Ferenc. „A merevedési zavar kezelésének célja nem pusztán az, hogy a férfi előbb-utóbb készen álljon a szexuális aktusra. Természetesen az sem mindegy, hogy ezzel a problémával elérhető-e a szexuális együttlétek spontaneitása, hogy mennyivel a gyógyszer bevételét követően képes a férfi a szeretkezésre. Úgy látjuk a betegeink visszajelzéseiből, a merevedési zavarban szenvedő férfiak szinte lemondtak arról, hogy nem tervezett körülmények között éljenek nemi életet. Pedig rendelkezésünkre állnak már olyan innovatív készítmények, amelyekkel igazodni tudunk a páciens életritmusához, szokásaihoz, elvárásaihoz, így akár a spontaneitás érzését is visszaadó megoldást nyújthatjuk számára.”

merevedesi zavar spontan szex 1

A Magyar Szexuális Medicina Társaság véleménye szerint a gyógyszerek hatáskezdete és hatástartama mellett az érintetteket a lehetséges mellékhatások súlyossága érdekli a legjobban. „Nem mindegy, hogy milyen áron válik a férfi képessé a partner és saját maga is számára kielégítő szexuális együttlétre. Minden, a problémával érintett férfinak javasoljuk, hogy forduljanak kezelőorvosukhoz, hiszen a modernebb, jobb szelektivitású készítményeknél, kisebb valószínűséggel fordulhatnak elő a mellékhatások – számol be a tudomány újabb fejlesztési eredményeiről Dr. Fekete Ferenc.

A Magyar Szexuális Medicina Társaság missziójának tartja a szexuális zavarokkal kapcsolatos felvilágosítást, ezért is tartják időről időre lényegesnek, hogy az orvostudomány legújabb eredményeiről is tájékoztassák az érintetteket. A férfiak általában szégyellik, ha nem tökéletesek. Saját szuperhős elvárásaiknak nehéz megfelelni, pláne, ha szexualitásról van szó! A merevedési zavarban szenvedő férfiak rendkívül sokat szoronganak problémájukkal kapcsolatban. A jó lelkiállapot egy ideig tudja enyhíteni a helyzetből fakadó nehézséget, az idő múlásával azonban a tünetek súlyosbodhatnak, a frusztráció nő, ami múló problémának indult állandósuló feszültséget eredményez. Sokszor a férfiak hozzá sem kezdenek a szexhez, pedig a problémára létezik egyre fejlettebb megoldás. “Azt reméljük, hogy hosszú távon egyre kevésbé lesz jellemző a merevedési zavar alulkezeltsége. A Magyar Szexuális Medicina Társaság honlapján, a www.sexualmedicine.hu oldalon megbízható információkat talál minden érdeklődő a témával kapcsolatban. Először lehet tájékozódni az interneten, utána pedig mindenképpen javallott a kezelőorvos felkeresése” – szólítja fel az érintetteket Dr. Fekete Ferenc, a Magyar Szexuális Medicina Társaság elnöke.

Forrás:


Egy válasz

  1. Top 10 tipp a jó szex érdekében. 2020.03.17

    […] ha valami újdonság eszünkbe jut vagy szeretnénk megtenni valamit az ágyban, ne halogassuk. A férfiak egyébként is szeretik, ha egy nő spontán módon viselkedik és magabiztos. Ne essünk bele a heti egy vagy két „kötelező szex” unalmába. Próbáljunk ki új […]