Kielégítő szex – Ezt a 10 alapszabályt tartsd be!

Talán a legtöbb párkapcsolatban eljön az idő, amikor a felek megérzik, hogy a szexuális életük már nem olyan, mint volt. A változás természetes, a szerelem kezdetén a szex gyakoribb, és talán őrültebb, szenvedélyesebb, mint néhány évnyi együttélés után. Persze, a hosszú távú kapcsolatnak jócskán vannak előnyei is a szexuális életre nézve is, igaz, mindezt sokkal kevesebbszer ünnepeljük, mint kellene.

Tény azonban, hogy a jó, és kielégítő szex sok párkapcsolatban hiánycikk. A témáról ezernyi cikk született már, mindenkit érdekel, hogy egy jól működő kapcsolatban hányszor szeretkeznek mondjuk hetente a párok. Rengeteg tipp és praktika létezik arra, hogyan éleszthetnénk fel a partnerünk, vagy a saját szexuális étvágyunkat. Ezernyi póz és kütyü szolgálja, hogy jobbá, izgalmasabbá és élvezetesebbé varázsoljuk a szexuális életünket – számol be a Glamour.

Nagyon fontos lenne ugyanakkor tudatosítanunk magunkban, hogy általánosan érvényes szabályok nincsenek. Vannak, akik tényleg jól érzik magukat hónapokig szexmentes kapcsolatban, mások pedig szenvednek, mert kielégítetlennek érzik magukat.

A közös szexuális életetek a közös problémátok és örömötök, akkor tudtok rajta változtatni, ha beszéltek róla, megfogalmazzátok a vágyaitokat és az igényeiteket, ugyanakkor nyitottak vagytok a másik vágyaira is. Meglepő lehet, de a kielégítő szex nem az ágyban kezdődik: összeszedtünk 10 nagyon egyszerű, hétköznapi dolgot, ami meglepő módon nagyon is hozzájárul ahhoz, hogy milyennek ítéled meg a saját szexuális életedet, és hozzájárul ahhoz is, hogy a párkapcsolatban a felek ébren tudják tartani a szexuális energiákat.

szex

Fotó: 123rf.com

10 hétköznapi tanács, amitől jobb lesz a szex

1. A szavak erejét nem érdemes alábecsülni, mondd el minden egyes nap a párodnak, hogy szereted. Ne keresd az alkalmat, ne csak akkor mondd, ha a helyzet úgy kívánja. Egy olyan egyszerű kis szó, mint a szeretlek, csodákra képes, és ezt a csodát bármikor meg lehet idézni.

2. Csókolj gyakrabban. A párok egy idő után leszoknak a csókolózásról, a csók is a szexuális életük részévé válik. Nem kell hosszú csókcsatákra gondolni, de egy-egy csók bármikor elcsattanhat. A csók hatására oxytocin és dopamin termelődik a szervezetedben, ettől pedig jobban érzed magad.

3. A csókhoz hasonlóan az ölelkezés is nagyon fontos, hogy mennyire, azt jól mutatja a Gottmann Intézet felmérése, ami szerint azok a párok, akik nem szoktak ölelkezik, 96%-ban elégedetlenek a szexuális életükkel. Az öleléstől nem lesz rögtön jobb a szex, de nélküle aligha lesz jó.

4. Merd megmutatni az érzéseidet, a szeretetedet, a tiszteletedet rengeteg módon ki tudod fejezni. Nem kell nyilvánosan nyalni-falni a másikat, gyakran egy kézfogás vagy egy simogatás is elég, hogy a másik megérezze, fontos vagy neki.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Bebizonyították – „Függőséget” okoz a szex

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.