Hogyan válasszunk síkosítót?

Míg a síkosítót általában úgy emlegetik, mint egy szexuális probléma megoldását, annál azért több, hogy csak szükség esetén vessük be!

A vaginaszárazság elleni folyadékot nemigen társítják a szexuális játékszer fogalmával, pedig a síkosítót is sorolhatnánk ezek közé. Talán inkább szexuális segédeszköz. Valóban, leginkább az időnként fennálló szexuális probléma esetén, azaz nem megfelelő nedvesség alkalmával használják, de annál azért egy kicsit több!

Fontos tudni, hogyan találjuk meg a számunkra legalkalmasabb síkosítót, ugyanis nem jó akármelyik! Természetes, hogy az ember kissé zavarban van egy szexboltban, de érdemes megfelelően tájékozódnia, mielőtt valamit megvesz, nehogy később gond legyen belőle!

Ha úgy tetszik, a síkosító is lehet „személyre szóló”, és a használat mikéntje szerint is választható. A jó síkosító intenzívebbé, és érzékibbé teszi a szexet (egyedül és partnerrel is). Mivel könnyebbé teszi a behatolást, az egész szexet kényelmesebbé, és jobbá teszi, sőt aktus is hosszabb ideig tarthat!

Biztonságosabbá tehetjük a szexet, mivel minimális az esélye annak, hogy az óvszer elszakad, vagy a súrlódás megsérti a bőrt. Megszünteti a lehetőségét a fájdalomnak, amit a vaginaszárazság okozhat szex közben. A megfelelő síkosító igen ajánlott az anális szexhez, és a szexuális játékok használatához is!

shutterstock_70795843

Mire megtaláljuk a legjobb, számunkra legmegfelelőbb síkosítót, általában eltelik egy kis idő, de mindenképpen kísérletezni kell! Íme néhány kérdés, amit megéri feltennünk magunknak, mielőtt választunk, hogy megkönnyítsük a döntést.

Víz- vagy szilikonalapú síkosítót használjunk?

Mindkettő biztonságosan használható óvszerrel, de az olajos alapút kerüljük! A különbség a víz – és a szilikonalapú síkosító között: a vízalapú síkosító könnyebben kiöblítődik a szervezetből, mint a szilikonalapú. Általában szélesebb körben elérhető, illatosított és melegítő változatokban is kapható. Kevésbé drága, és nem valószínű, hogy foltot hagy.

A szilikonalapú síkosító nem tartalmaz vizet, tehát nem szárad fel és nem párolog el. Víz és szappan kell, hogy lejöjjön a bőrről, és nem szívódik be a bőrbe. Drágább a vízalapúnál. A választás attól is függ, hogyan szeretnénk használni a síkosítót. Például, egy tóban szeretkezéshez szilikonalapú a megoldás, ha pedig nem szeretnénk kárt tenni a drága ágyneműben, akkor jobb a vizes alapú mellett dönteni.

A személyes használatú síkosító alkalmas a szóló szexhez, a partnerrel történő szeretkezéshez és akkor is, ha netán csoportos szexről van szó. Néhány síkosító azonban, elsősorban bizonyos szexjátékokhoz ajánlott. A vastagabban kenhető síkosítóval ugyanis nem csúsznak el a szexuális játékszerek, könnyebbek és kényelmesebbek az anális szexnél is.

shutterstock_73278895

Állaguk miatt könnyebben megmaradnak az ujjakon, a szexjátékszeren és a péniszen is. A vaginális közösülés esetén fokozottan fennáll a gombás fertőzés valószínűsége, ezért az alábbiakat is érdemes megfontolni! Allergiás reakciót bárki produkálhat a síkosítóra, és gombás fertőzést is kaphat, ezért a nedvességfokozó összetételét nem árt alaposan ellenőrizni.

Nincs meggyőző kutatás arra nézve, hogy valóban okoznak a síkosítók fertőzést, de számos vízalapú termék glicerint tartalmaz, és a gombafertőzésre hajlamos embereknek ezért kerülniük kell ezt a típust, tehát glicerinmenteset válasszanak!

A síkosító összetétele kiütést, bőrproblémát is okozhat! Az érzékeny bőrűek kerüljék az illatosított, illetve melegítő hatással rendelkező változatokat! A parabének az egyik leggyakoribb összetevők, amelyek gondot okozhatnak, ezeket tartósítószerként alkalmazzák a vízalapú típusoknál, de parabénmentes síkosító is létezik már.

Figyelembe kell ezeken kívül venni, hogy aki teherbe szeretne esni, az tartózkodjon a síkosító használatától, mert bár nem alkalmas a síkosító fogamzásgátlóként, rossz hatással lehet a spermákra! Ha ragaszkodunk hozzá, spermabarát típust kell használnia annak, aki babát akar!

Forrás: