Hogyan készül az óvszer?

Az óvszer a tudomány egyik legnagyobb vívmánya. Bámulatos nemde? Egy olyan apróság, amely egyszerre óv a nemi úton terjedő betegségektől és a terhességtől.

Nem beszélve arról, hogy mindezt 98%-os megbízhatósággal viszi véghez. Kétségkívül a legjobb védekezési módszer. Első körben íme, egy érdekes videó arról, hogy hogyan készülnek el ezek a parányi, ámde roppant hasznos „szerkezetek”.

A méret nem lehet kifogás

Láttátok, hogy mekkorára tud megnőni egy kondom? Néhány srác olyan kifogásokat talál a kondomot illetően, hogy nekik túl szűk, vagy hogy férnek bele. Nos, amint láthattátok, ez hazugság. Nem számít, hogy mekkora a méret, a partnered csak próbálja megúszni a dolgot. Ma már méretenként gyártják, így kifogásnak helye nincs! – számol be a KamaszPanasz.

Mitől szakadhat el?

A kondomok komoly teszteléseken mennek át. A legapróbb rést is észlelni fogják még a gyártás során, így meg kell, hogy cáfoljam azt a tényt, miszerint a kondomok könnyen kiszakadnak. Nos, bár kilyukadhatnak, de ez nem a gyártásból eredő hiba.

A kondom kilyukadását a következő dolgok okozhatják:

  • A kondom lejárt. A kondomok idővel elvesztik hatékonyságukat. Minden kondomon találni fogsz egy lejárati dátumot. Ezt tartsd szem előtt! Olyan ez, mint az ételeknél a szavatosság.
  • Helytelenül lett kibontva. A kondomon akkor is keletkezhet lyuk, ha azt nem megfelelően nyitották ki, és közben valahogy megsértették a felületét. Ezért például soha ne nyisd ki a kondomot a fogaddal!
  • Helytelenül helyezték fel. Kövesd a használati utasítást! Ne feledd! A kondom csak akkor nyújt magas fokú védelmet, ha az megfelelően van felhelyezve.
  • Rossz síkosítót használtál. Mindig vízbázisú síkosítókat, folyadékokat használj. Ugyanis bármilyen más síkosító a kondom kilyukadásához vezethet.

Ha ezeket a hibákat elkerülöd, szinte biztos lehetsz benne, hogy a kondom védeni fog. Megfelelő odafigyeléssel nem lehet baj!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.