Fejpánt a jó szexért?

Aggódik az alvásminősége miatt, mely befolyásolhatja a teljesítményét? A Zeo Inc. Forradalmi fejpántja és iPhone alkalmazása segíthet megoldani a problémát.

A technológia elsőként kínálja fel a lehetőséget az alvás pontos felmérésére a feltaláló, Ben Rubin szerint, aki állítja, hogy ez a szerkezet még a szexuális életet is javíthatja.

A fejpántba beszereltek két ezüst lapocskát, melyek az agyhullámokat rögzítik, és megmutatják, hogy használója mélyen alszik-e, vagy éppen álmodik. Még arra is ad ötletet, hogy mi zavarhatja az alvást, kezdve a horkoló partnertől egészen a túl világos hálószobáig.

pm44i3vc

Az eszköz megméri a bőrfelület apró elektromos impulzusait, melyek közvetítik az agy történéseit, pontszámokkal értékelik a mélyalvás és a REM-szakaszok hosszát. „A fiatal, egészséges emberek 100 pontot érhetnek el.” – magyarázta Rubin.

Az eredmények könnyen értékelhetők, a különböző alvási szakaszokat eltérő színű oszlopok jelzik. Tanácsokat is ad, ha beletáplálnak bizonyos adatokat, például a napi koffeinbevitelt.

Forrás: