Ezek a dolgok szabotálják a szexuális életedet

A rohanó hétköznapokban sokan már a szexet is az elvégezendő feladatok listájára írják. A karrierépítés, a munka, a gyerekek, vagy éppen a baráti kötelességek tengerében könnyen előfordulhat, hogy az ember lánya nem tud elég időt szakítani partnerére. 

Ennek következtében az intim együttlétek könnyen ellaposodhatnak. A most következő dolgokra érdemes odafigyelned, ha szeretnéd újra felizzítani a régi tüzet – számom be a Bien.

Keveset alszol!

A krónikus kialvatlanságnak komoly következményei vannak, mégsem fordítunk erre különösebb figyelmet. Pedig amellett, hogy negatív hatással van a megjelenésedre, valamint egészségedre, a nemi vágyadat is befolyásolja!

Kutatások szerint egy átlagos felnőttnek napi hét óra alvásra van szüksége. Ennek hiányában krónikus alváshiány léphet fel, mely csökkenti a szervezetben a szexuális vágyakért felelős tesztoszteron hormon jelenlétét nőknél és férfiaknál egyaránt. Pedig a szex az egészségedre is jó hatással van. A British Medical Journal kutatása szerint azok esetében, akik havonta egyszer éltek szexuális életet, kétszeresére nőtt a halálozási arány, összehasonlítva azokkal, akik hetente egyszer bújtak össze párjukkal.

szex, telefon

Fotó: 123rf.com

Túl sokat használod az okostelefonodat!

Ha csak nem arra használjátok, hogy pikáns filmeket nézzetek rajta, a hálószobában lévő telefon, tévé, vagy egyéb technológiai eszközök garantált vágygyilkosnak számítanak. A laptopok és az okos telefonok elterelhetik a figyelmeteket egymásról, és sok esetben szinte lehetetlenné teszik azt, hogy ráhangolódjatok a szexre.

Az említett szerkezetek negatív hatással vannak a vágyaidra, leszívják az érzelmi energiáidat, arról nem is beszélve, hogy gyakori használatuk mellett értékes perceket veszítesz az életedből is. Felmérések szerint sok nő állítja, hogy nincs ideje a szexre, miközben saját bevallása alapján lefekvés előtt órákig a Facebookot böngészi.

Cigi és alkohol

Szakértők szerint a dohányzás nem csak a szívedre és a tüdődre lehet káros hatással, de a szexuális életedet is tönkreteheti. Utóbbi igaz a kávéban található koffeinre is, amely súlyosbíthatja a szorongási tüneteket, ezáltal csökkentve a nemi vágyakat.

Az alkohol ugyancsak a szenvedély ellen dolgozik. Az emberek gyakran isznak azért, hogy enyhítsék a stresszt és a szorongást, ez azonban sajnos visszafelé is elsülhet, ennek következtében pedig fáradtak és nyűgösek lesznek. Ez nem azt jelenti, hogy ne fogyassz alkoholt! A lényeg, hogy tudj mértéket tartani, és ismerd a határaidat!

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Tényleg megváltozik a vagina, ha sokáig nincs szex?

Forrás: Napidoktor.hu