Elváltam – hogy gondoljak randira?!

Randevúra gondolni egy válás után bizony sokszor lehetetlennek tűnik – az embernek másokkal találkozni sincs kedve, nemhogy ismerkedni. Idővel azonban belekóstolhatunk újra a dologba. Igen ám, de hogyan?

Kétségtelen, hogy egy válás nagyon meg tud viselni minket. Elég, ha csupán hosszabb együttélésről volt szó, a szakítást csúnyán képes megsínyleni az ember. Ha az elválás a közelmúltban történt, nagy valószínűséggel semmi kedvünk másokkal randevúzni – de azért eljön az ideje annak is, amikor már úgy érezzük, képesek vagyunk rá. Biztos, hogy már ismerőseink is mondogatják: „az élet megy tovább”.

S valóban tovább kell lépnünk. Persze, ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de más választásunk aligha van. Adódhat ráadásul jó néhány hátráltató gondolat: „azt sem tudom már, mi az, hogy randizni”, vagy a „régen sokkal jobban néztem ki”. Mindezek azonban nem okok arra, hogy ne vágjunk bele az ismerkedésbe! Találkozzunk újra régi barátainkkal, szervezzünk közös estéket! Lehet, hogy éppen rajtuk keresztül ismerjük meg az új kedvesünket.

Vannak azonban szabályok, melyeket érdemes megjegyeznünk és észben tartanunk!

készülés

Hogyan álljunk hozzá a válás utáni randihoz?

Soha ne várjuk azt, hogy randipartnerünk olyan lesz, mint az egykori párunk! Ne hasonlítgassuk egymáshoz az embereket. Valami oka volt annak, hogy mégsem működött az előző kapcsolat, tehát ha nem hasonló az exünkhöz az illető, az még előnyös is lehet. Tanuljunk meg nem visszanézni, miközben egy új emberrel találkozunk. A múltat tegyük félre (legalább erre az időre!)

Azt se felejtsük el, hogy senki sem tökéletes. Ha ilyen partnert keresünk, nem fogjuk megtalálni. Tehát hagyjuk az összehasonlítgatást és igyekezzünk észrevenni a partnerben a jó dolgokat! Élvezzük az együtt töltött időt!

Ne beszéljünk a múltról – ha vannak közös témák, mert a randipartner is elvált, általánosságban megoszthatunk egymással gondolatokat, de ne jussunk el odáig, hogy az exünket pocskondiázzuk előtte! Ha a válásról kérdeznek, szorítkozzunk az alap tényekre. Azért jöttünk, hogy új helyzetet, új embert ismerjünk meg, nem pedig hogy a múlton rágódjunk.

A gátlásainktól, melyeket a válás miatt magunkra vettünk, meg kell szabadulnunk. Sokan ragaszkodnak régi szokásaikhoz, félelemből kerülik az új ötleteket, tapasztalatokat.

shutterstock_60992143

Ez egy új fejezet az életünkben, így is álljunk hozzá! Mi vagyunk az egyedüliek, akik átélik, tehát feledjünk el mindent, ami korábban történt, a régi szokásokat is. Szerezzünk új élményeket, tapasztalatokat, melyek személyiségünkbe is sok újdonságot hozhatnak.

Hogyan viselkedjünk?

Ha tehát már vettük a bátorságot, és elhatároztuk: randizni kezdünk egy új személlyel, érdemes azt is tudnunk, hogyan is kezdjünk hozzá. Hogyan élvezhetjük a találkozót anélkül, hogy túlságosan kétségbeesettnek vagy érdektelennek tűnnénk?

Helyválasztásunk tükrözi a korunkat – ha 30 évesek vagyunk vagy ennél idősebbek, valószínűleg nem klubba, diszkóba szervezzük a randit, hiszen az inkább a huszonévesek világa. Olyan helyet válasszunk, ahol kellemesen érezzük magunkat. Lehet az egy közös kiállítás-látogatás is.

Szavazzunk a hangulatos, nem túl hangos pub-okra, alkalmi vacsorákra, mozira, rövid sétákra a folyóparton vagy a parkban, esetleg egy helyi koncert meghallgatására.

közö séta

Ahogyan az idő halad előre, meg fogjuk ismerni a randipartner igényeit, ízlését, mi az, amit szeret, mit kevésbé és ő is jobban megismer bennünket. Ilyenkor már kifinomultabb választásaink is lehetnek a helyeket, programokat illetően. Néhány hét vagy pár hónap alatt kiderülhet, mennyire játszik az illető életünkben komoly szerepet és érzéseivel is tisztába jövünk. Kiderül, felléphetünk-e a következő lépcsőfokra! Ha igen, ismét számos lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy élvezzük a közösen töltött időt, például egy hangulatos, romantikus hétvége keretében.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.