A hetero pasik jobban forgatják a térképet

A Warwick Egyetem kutatói rámutattak, hogy a szexuális beállítottság erősen befolyásolja azt, hogyan végzünk el bizonyos feladatokat.

A vizsgálatból az is kiderült, hogy az öregkor – ami egyébként a férfiak elméjét korábban kikezdi, mint a nőkét – nem játszik szerepet e tekintetben.

Számos feladatból az derült ki, hogy a különféle szexuális beállítottságú emberek készségei között nagy eltérések vannak. Például a mentális elforgatásban (mint pl. a térkép elforgatása fejben) a heteroszexuális férfiak teljesítettek legjobban, őket követték a biszexuális férfiak, a homoszexuális férfiak, a homoszexuális nők, a biszexuális nők, végül pedig a heteroszexuális nők.

A szakemberek több mint 198,000 húsz és hatvanöt év közötti férfi és nő (109,612 férfi, 88,509 nő) részvételével végezték vizsgálataikat. A várakozásoknak megfelelően a férfiak jobban teljesítettek az olyan feladatokban, ahol például tárgyakat kellett gondolatban elforgatni. A nők viszont jobbnak bizonyultak a verbális készséget mérő tesztek során és amikor tárgyak helyére kellett visszaemlékezni.9754Általánosságban elmondható, hogy azokban a feladatokban, melyekben az egyik nem ügyesebb volt, az ehhez a nemhez tartozó heteroszexuálisok jobbnak bizonyultak, mint a nem heteroszexuálisok. Amikor valamelyik nem gyengébben teljesített egy feladatot, a homoszexuális és biszexuális beállítottságúak jobbak voltak, mint a nem heteroszexuális tagjai.

A kutatók azt is kimutatták, hogy kor tekintetében vannak különbségek a nemek között, szexuális orientációt illetően viszont nincsenek. A férfiak szellemi képességei hamarabb kezdenek el hanyatlani, mint a nőké, a szexuális beállítottság azonban egyik nem esetében sem befolyásolja a hanyatlás mértékét.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.