Szenvedély nélkül a hálószobában

A párok gyakran panaszkodnak arra, hogy egy idő után már nem ég olyan magas hőfokon a szenvedély, mint a kapcsolatuk kezdetén. Mennyiségben és minőségben is “kihűlt” a kapcsolat.

Sokan ilyenkor csalódottnak érzik magukat és a másik felet hibáztatják. A nők általában arra panaszkodnak, hogy a férfi nem értékeli a nőiességét vagy eltűnt a flört, a csábítás a kapcsolatból. A férfiak pedig a rendszeres elutasításra, ami érthető módon az ő kedvét is elveszi, hogy egyáltalán próbálkozzon. Ettől a ponttól kezdve pedig elkezd kinyílni az olló, és egyre távolabb kerül a két fél egymástól.

Vannak kivételek, akik mindenféle praktika nélkül meg tudják őrizni a szenvedélyt a kapcsolatukban. Ebben az esetben mindkét fél átlagon felüli libidóval rendelkezik. Mindazonáltal a dolgok természetes menete, hogy a kezdeti magas hőfokon égő szexuális vágy alábbhagy. Van, aki ilyenkor szeretőt (esetleg szeretőket) tart, akit a kezdeti izgalmak után könnyebb “dobni”, és egy másikkal újra át lehet élni a kapcsolat kezdetének az izgalmát. Újra macsó férfinak vagy szexi nőnek érezhetjük magunkat, egy új partner szemében, aki segít visszatükrözni azokat vágyakat, elvárásokat, amiket magunkról gondolnunk vagy gondolni szeretnénk.

Mások nem bajlódnak megcsalással, hazugságokkal, hanem újabb és újabb házasságokat kötnek, remélve, hogy majd ezentúl más lesz. Hogy tanultak annyit az előző kapcsolat(ok)ból, hogy nem követik el újra azokat a hibákat, amik a kapcsolat kihűléséhez vezettek.

Fotó: 123rf.com

Hogyan lehet megőrzini a szenvedélyt?

A legfontosabb, hogy reálisan tekints a kapcsolatra. Ne támassz irreális elvárásokat sem magaddal, sem a partnereddel szemben, mert a kezdeti lángolás elmúlásával borítékolható a csalódottság.

Készülj tudatosan a hétköznapokra! Ne hitesd el magaddal, hogy mindig minden úgy lesz, ahogy a kapcsolat kezdetén!

Fogadd el, hogy lesznek nehezebb időszakok, amikor nem a szex áll a “to do” listátok elején! Azt azonban ne hagyd, hogy túl hosszúra nyúljon ez a szakasz!

A szenvedély fenntartása egy hosszútávú kapcsolatban megköveteli az újítás varázsát és a meglepetés erejét. Ellentmondás, hogy épp ezek a dolgok kopnak ki a hálószobából az évek során. Az, hogy kívül-belül ismerjük a társunkat, ismerjük a testét, a szexuális működését, egy nagyon fontos eleme a kapcsolati kényelemérzetnek. Az ismert dolgok biztonságot adnak, viszont gyökeres ellentéte annak, amitől a szenvedély általában működik a férfi és a nő között.

Ne azon puffogj tehát, hogy miért nincs szex és hová tűnt a szenvedély, hanem azon, hogy milyen újdonságokat vezess be a szexuális életetekbe!

Fotó: 123rf.com

Azoknál a pároknál, akik szexuális unalomról számolnak be, mindkét fél pontosan tudja, hogy mi után mi következik egy szexuális együttlét alkalmával. A forgatókönyv mindig ugyanaz. Bármilyen furcsán hangzik, ez ebben az esetben meg is könnyíti a dolgod. Válassz ki egy momentumot, amit a legközelebbi alkalommal másképp csinálsz! Figyeld meg, hogyan reagál rá a párod! Egyetlen, akár jelentéktelennek tűnő újítás is előrelépést jelenthet és pozitív változást hozhat.

Sok ötletet lehet találni könyvekben, az interneten arra, hogyan őrizhetjük meg a szenvedélyt hosszabb távon is. Olvasgass, ötletelj! Némelyik banálisnak, túl egyszerűnek tűnhet. Gyakran találkozom azzal a reakcióval, hogy “Csak ennyi?” Igen, sok esetben “csak ennyi”. Minden megtett út egy kis lépéssel kezdődik. Próbáld ki és meglátod!

Még egy fontos tanács!

Ne a kezdeti érzéseket akard görcsösen visszaszerezni! Azóta eltelt 5-10-20+ év. Már egyikőtök sem ugyanaz az ember, a viszonyotok sem lehet ugyanaz.

Minden korszaknak meg vannak a maga legjei. A feladat az, hogy ezt minden életszakaszban megtaláljátok.

Olvasd el ezt is!

Hogyan lehet megmenteni a szenvedélyt hosszan tartó kapcsolatokban?

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.